NOVA METODA! CEO INTERNET JE POLUDEO ZA SVETLUCAVIM JAJIMA: Skuvajte ih u omiljenom napitku većine Srba - bićete ODUŠEVLJENI
Najnovija metoda farbanja jaja!
Kako se farbaju jaja u vinu?
Iz godine u godinu pojavljuju se nove popularne tehnike za šaranje uskršnjih jaja, a ovog puta na Internetu su korisnici su oduševljeni svetlucavim jajima. Ova "glamurozna" jaja su vrlo jednostavna za pripremu, a opet tako drugačija od klasično ofarbanih.
Sastojci:
500 ml belog vina
Možda vas zanima:
KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju
Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Možda vas zanima:
KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju
Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Možda vas zanima:
KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju
Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Možda vas zanima:
KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju
Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Možda vas zanima:
KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju
Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Možda vas zanima:
KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju
Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Priprema:
Sipajte vino u šerpu, dodajte šećer, pa ubacite jaja. Uključite ringlu pa jaja pospite bojom za kolače. Lagano sve promešajte, pa kuvajte na umerenoj vatri oko pola sata bez poklopca. Nakon tog vremena poklopite, sklonite sa ringle i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro jaja pažljivo izvadite na ubrus da se dobro osuše. Dok se budu sušila, lagano će dobijati sjaj i biće svetlucava od šećera koji se zalepio za ljusku.
Detalji u videu ispod:
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Komentari(0)