NOVA METODA! CEO INTERNET JE POLUDEO ZA SVETLUCAVIM JAJIMA: Skuvajte ih u omiljenom napitku većine Srba - bićete ODUŠEVLJENI
Najnovija metoda farbanja jaja!

Kako se farbaju jaja u vinu?
Iz godine u godinu pojavljuju se nove popularne tehnike za šaranje uskršnjih jaja, a ovog puta na Internetu su korisnici su oduševljeni svetlucavim jajima. Ova "glamurozna" jaja su vrlo jednostavna za pripremu, a opet tako drugačija od klasično ofarbanih.
Sastojci:
500 ml belog vina
Možda vas zanima:

KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju

Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Možda vas zanima:

KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju

Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Možda vas zanima:

KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju

Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Možda vas zanima:

KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju

Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Možda vas zanima:

KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju

Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Možda vas zanima:

KAKO DA SE TRAVKE JASNO PRESLIKAJU NA JAJE? 3 koraka koja će vam dati savršeno išarano jaje na starinski način
Uskrs nam je pred vratima, a pre nego počnemo sa tradicijom šaranja uskršnjih jaja, pogledajte sve tehnike koje su vam na raspolaganju

Etnolog otkriva stari srpski običaj za najradosniji hrišćanski praznik: Za Božić se sprema prase a za Vaskrs jagnje, u nekim delovima Srbije na Veliki petak se ne pali vatra i ne farbaju jaja
To je praznik nad praznicima, obeležava se povodom dana vaskrsnuća Isusa Hrista. Prethodi mu sedmonedeljni post, a svaka sedmica tog posta ima naziv.
Priprema:
Sipajte vino u šerpu, dodajte šećer, pa ubacite jaja. Uključite ringlu pa jaja pospite bojom za kolače. Lagano sve promešajte, pa kuvajte na umerenoj vatri oko pola sata bez poklopca. Nakon tog vremena poklopite, sklonite sa ringle i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro jaja pažljivo izvadite na ubrus da se dobro osuše. Dok se budu sušila, lagano će dobijati sjaj i biće svetlucava od šećera koji se zalepio za ljusku.
Detalji u videu ispod:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)