Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

pica kiflice
Printscreen

Nema kuće u kojoj se ne prave kiflice - što slatke, što slane, recepti su različiti, ali mi imamo jedan koji je proveren i uz koji će svaka kiflica biti mekana kao pamuk.

Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Sastojci za dizano testo za kiflice:

1 kašika brašna

Možda vas zanima:

1 kašičica šećera

Možda vas zanima:

200 ml toplog mleka

Možda vas zanima:

10 g instant kvasca

Možda vas zanima:

1 jaje

Možda vas zanima:

50 ml ulja

Možda vas zanima:

400 g glatkog brašna

Možda vas zanima:

1 kašičica soli

Možda vas zanima:

1 prašak za pecivo

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za punjenje

sveži sir

Za premazivanje

1 kašičica svinjske masti
1 žumance
susam

Priprema:

U činiju sdtavite 50ml toplog mleka, kvasac, šećer i kašiku brašna, i ostavite 10ak minuta da se kvasac aktivira.

Umesite brašno, umućeno jaje, ulje i prašak za pecivo, pa dodajte ostatak mleka i aktivirani kvasac, polako dodajte još brašna i mesite glatko testo. Ostavite sa strane oko pola sata kako bi se testo odmorilo.

Podelite testo na četiri jednaka dela, a zatim svaki deo još na četiri dela, kako biste dobili 16 jednakih kuglica.

Svaku kuglicu razvucite oklagijom, jedan deo zarežite na foncle, a na drugi stavite sir i urolajte u valjak.

Premažite mešavinom žumanaca i masti pa pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading