Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.
Nema kuće u kojoj se ne prave kiflice - što slatke, što slane, recepti su različiti, ali mi imamo jedan koji je proveren i uz koji će svaka kiflica biti mekana kao pamuk.
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.
Sastojci za dizano testo za kiflice:
1 kašika brašna
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Za punjenje
sveži sir
Za premazivanje
1 kašičica svinjske masti
1 žumance
susam
Priprema:
U činiju sdtavite 50ml toplog mleka, kvasac, šećer i kašiku brašna, i ostavite 10ak minuta da se kvasac aktivira.
Umesite brašno, umućeno jaje, ulje i prašak za pecivo, pa dodajte ostatak mleka i aktivirani kvasac, polako dodajte još brašna i mesite glatko testo. Ostavite sa strane oko pola sata kako bi se testo odmorilo.
Podelite testo na četiri jednaka dela, a zatim svaki deo još na četiri dela, kako biste dobili 16 jednakih kuglica.
Svaku kuglicu razvucite oklagijom, jedan deo zarežite na foncle, a na drugi stavite sir i urolajte u valjak.
Premažite mešavinom žumanaca i masti pa pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
SRPKINJE SA JUGA OVAKO PRAVE "REZANAC GIBU" Jedna cela kora i nekoliko koraka – želite li brzi ručak ili večeru?
Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)