BIĆE BOLJE NEGO U PEKARI Napravite domaće perece i oduševite sve ukućane, deca će ih obožavati (VIDEO)

Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Obožavaćete ih.

BIĆE BOLJE NEGO U PEKARI Napravite domaće perece i oduševite sve ukućane, deca će ih obožavati (VIDEO)
Shutterstock

 

Perece gotovo svako od nas voli da jede, posebno one iz pekare koje imaju neodoljiv i miris i ukus, te se vrlo teško zaustavljamo samo na jednoj. Baš za takve vam mi donosimo recept, a sigurni smo da će vaši ukućani biti oduševljeni!

Sastojci za testo:

Za slani deo:

  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike brašna
  • 4-6 kašika vode

Priprema:

U većoj činiji izdrobite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i brašna, i 200 ml mlake vode. Sastojke promešajte, pa ostavite 10 minuta na toplom, da se kvasac aktivira.

Zatim dodajte ulje, pa postepeno dodajte brašno I so. Umesite glatko mekano testo. Testo je jako lepljivo, ali nemojte da dodajte previše brašna, kako bi Vam pecivo bilo što mekše. Kako ne biste dodavali puno brašna, testo uvaljate u ulje, stavite u pobrašnjenu činiju i ostavite pokrivenu 60 minuta da naraste, piše cooking.rs

Testo oblikujte u duguljasti valjak pa podelite na 6 delova. Formirajte 6 loptica. Stavlite ih na pobrašnjenu radnu površinu . Uzmite lopticu i na čistoj radnoj površini razvcite što duži valjak, a zatim ga preklopite i oblikujte perecu. Pogledajte u videu,kako. Perece stavite na tepsiju sa papirom za pečenje i ostavite pokriveno 10 minuta. Za to vreme uključite rernu na 250 C da se greje. Pecite perece 10 minuta na 210. Za to vreme pripremte slani preliv.

U činijici promešajte 1 kašičicu soli sa 2 kašike brašna i 4-6 kašika vode. Smesa treba da bude gustine , kao za palačinke. Smesu išarajte preko testa i vratite u rernu da se peče na 210 stepeni , dok pecivo ne porumeni. Pečene perece poprskajte sa malo vode i pokrijte sa krpom ili folijom, kako bi dodatno omekšale.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading