UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.
U fejsbuk grupi "Lepi Brka, Gastronomad" osvanuo je recept za tradicionalnu kosovsku pitu, odnosno prepeč koji se pravi i u mnogim drugim delovima Srbije na različite načine.
Ipak, kosovska pita se pravi upravo ovako i reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Recept za kosovsku pitu:
Umestite testo za pitu od brašna, pune kašike soli i 500ml vode.
Podelite testo na dva dela.
Premažite mašću ili margarinom, po želji.
Razvite koru da bude i na ivici pleha.
Napravite fil od pola kilograma kiselog mleka, 4 jaja i sira.
Izručite smesu na prvu koru i odozgo stavite drugu.
Uvijte ivice lepo da fil ne bi izlazio.
Pitu možete praviti i sa zeljem, mesom i kupusom - ko kako voli.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Hrskava i puna nadeva: Brzinska pita sa sirom prste da poližete, nestaje sa tanjira za tren oka
Ne zahteva mnogo vremena ni kulinarskog iskustva.
Gola pita sa zejtinom i lukom: Najskromnija večera koja miriše na detinjstvo
Bez jaja, bez sira, bez fila – samo tanke kore, luk i zejtin. Nekada jelo siromašnih, danas zaboravljena poslastica ukusa, mirisa i topline doma
Po receptu Ljiljane Blagojević, starinske i bez masti: Vanilice na 3 načina savršene za slavu i svaki dan (RECEPTI)
Jedan od omiljenih slatkiša u kojima se uživa decenijama opet je dobio svoje mesto na svečanim trpezama
OVU SUPU NE ZOVU ZA DŽABE PENICILINOM! Pobeđuje grip i prehladu, a IMUNITET posle nje je kao NOV
Topla, mirisna, zlatna, ova supa je pravi spas za imunitet, posebno u sezoni prehlada.
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Komentari(0)