STARINSKI UŠTIPCI KOJI SE TOPE U USTIMA I MIRIŠU DO KOMŠIJA Ne upijaju ulje, brzo se prave, a sastojke već imate kod kuće!
Brzinski doručak koji budi ukućane bez alarma.

Miris će se širiti celom ulicom. Aroma jabuke i vanile biće kao najlepši osveživač toplom domu.
Sastojci:
1 jaje
200 ml jogurta
Možda vas zanima:

ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
Možda vas zanima:

ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
Možda vas zanima:

ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
250 gr brašna
5 gr praška za pecivo
3 kašike ulja
1 vanilin šećer (ili aroma od vanile)
so (na vrh kašičice)
1 kašika šećera
oko 250 ml ulja za prženje (u manjoj šerpici)
jabuka
Uvaljati u:
2-3 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
po ukusu možete i dodati cimet
Priprema:
Umutiti jaje, šećer, so, vanilin šećer. Dodati jogut i ulje, promešati pa umešati brašno i prašak za pecivo. Na kraju izmešati sa iseckanom jabukom.
Ostaviti 5 min da odstoji, promešati i pržiti u vrućem ulju. Prže se na srednjoj temperaturi, par minuta s jedne strane, par minuta s druge. Izvadite na papirnu salvetu da se ocede od viška ulja.
Uštipci ne upijaju ulje, ali pazite da temperatura ne bude slaba, tada se može desiti da budu masni iznutra.
Izvor: Šerpica
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Hladovina i kašika: Letnja okrepa sa srpske trpeze
Kad bi sunce upržilo, a zapisi pružili najgušću senku, domaćice u srpskim selima posluživale su jednostavna, osvežavajuća jela — ono što rashlađuje telo i veseli dušu.

Meso u ćupu: Zaboravljena tehnika srpskih domaćinstava za čuvanje hrane bez frižidera
Kako su naši preci čuvali meso mesecima bez struje i tehnologije — uz pomoć masti, ćupa i znanja koje traje vekovima.

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu
Komentari(0)