STARINSKI UŠTIPCI KOJI SE TOPE U USTIMA I MIRIŠU DO KOMŠIJA Ne upijaju ulje, brzo se prave, a sastojke već imate kod kuće!
Brzinski doručak koji budi ukućane bez alarma.
Miris će se širiti celom ulicom. Aroma jabuke i vanile biće kao najlepši osveživač toplom domu.
Sastojci:
1 jaje
200 ml jogurta
Možda vas zanima:
ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.
STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
Možda vas zanima:
ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.
STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
Možda vas zanima:
ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.
STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
250 gr brašna
5 gr praška za pecivo
3 kašike ulja
1 vanilin šećer (ili aroma od vanile)
so (na vrh kašičice)
1 kašika šećera
oko 250 ml ulja za prženje (u manjoj šerpici)
jabuka
Uvaljati u:
2-3 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
po ukusu možete i dodati cimet
Priprema:
Umutiti jaje, šećer, so, vanilin šećer. Dodati jogut i ulje, promešati pa umešati brašno i prašak za pecivo. Na kraju izmešati sa iseckanom jabukom.
Ostaviti 5 min da odstoji, promešati i pržiti u vrućem ulju. Prže se na srednjoj temperaturi, par minuta s jedne strane, par minuta s druge. Izvadite na papirnu salvetu da se ocede od viška ulja.
Uštipci ne upijaju ulje, ali pazite da temperatura ne bude slaba, tada se može desiti da budu masni iznutra.
Izvor: Šerpica
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)