STARINSKI UŠTIPCI KOJI SE TOPE U USTIMA I MIRIŠU DO KOMŠIJA Ne upijaju ulje, brzo se prave, a sastojke već imate kod kuće!

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Brzinski doručak koji budi ukućane bez alarma.

STARINSKI UŠTIPCI KOJI SE TOPE U USTIMA I MIRIŠU DO KOMŠIJA Ne upijaju ulje, brzo se prave, a sastojke već imate kod kuće!
Printscreen/Youtube

Miris će se širiti celom ulicom. Aroma jabuke i vanile biće kao najlepši osveživač toplom domu.

Sastojci:

1 jaje

200 ml jogurta

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

250 gr brašna

5 gr praška za pecivo

3 kašike ulja

1 vanilin šećer (ili aroma od vanile)

so (na vrh kašičice)

1 kašika šećera

oko 250 ml ulja za prženje (u manjoj šerpici)

jabuka

Uvaljati u:

2-3 kašike šećera

1 kesica vanilin šećera

po ukusu možete i dodati cimet

Priprema:

Umutiti jaje, šećer, so, vanilin šećer. Dodati jogut i ulje, promešati pa umešati brašno i prašak za pecivo. Na kraju izmešati sa iseckanom jabukom. 

Ostaviti 5 min da odstoji, promešati i pržiti u vrućem ulju. Prže se na srednjoj temperaturi, par minuta s jedne strane, par minuta s druge. Izvadite na papirnu salvetu da se ocede od viška ulja. 

Uštipci ne upijaju ulje, ali pazite da temperatura ne bude slaba, tada se može desiti da budu masni iznutra.

Izvor: Šerpica

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading