STARINSKI UŠTIPCI KOJI SE TOPE U USTIMA I MIRIŠU DO KOMŠIJA Ne upijaju ulje, brzo se prave, a sastojke već imate kod kuće!
Brzinski doručak koji budi ukućane bez alarma.
Miris će se širiti celom ulicom. Aroma jabuke i vanile biće kao najlepši osveživač toplom domu.
Sastojci:
1 jaje
200 ml jogurta
Možda vas zanima:
ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.
STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
Možda vas zanima:
ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.
STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
Možda vas zanima:
ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.
STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
250 gr brašna
5 gr praška za pecivo
3 kašike ulja
1 vanilin šećer (ili aroma od vanile)
so (na vrh kašičice)
1 kašika šećera
oko 250 ml ulja za prženje (u manjoj šerpici)
jabuka
Uvaljati u:
2-3 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
po ukusu možete i dodati cimet
Priprema:
Umutiti jaje, šećer, so, vanilin šećer. Dodati jogut i ulje, promešati pa umešati brašno i prašak za pecivo. Na kraju izmešati sa iseckanom jabukom.
Ostaviti 5 min da odstoji, promešati i pržiti u vrućem ulju. Prže se na srednjoj temperaturi, par minuta s jedne strane, par minuta s druge. Izvadite na papirnu salvetu da se ocede od viška ulja.
Uštipci ne upijaju ulje, ali pazite da temperatura ne bude slaba, tada se može desiti da budu masni iznutra.
Izvor: Šerpica
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)