OBOŽAVAĆETE GA Božićni kolač preliven čokoladom, lako se pravi, a preukusan je

Miloš Milenović

12:00

Gastronomija 0

Uživajte!

OBOŽAVAĆETE GA Božićni kolač preliven čokoladom, lako se pravi, a preukusan je
Shutterstock

 

Ovo divno slatko čudo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a zbog krema od čokolade posebno će se dopasti najmlađima... Uživajte!

Sastojci: 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema: 

Pomešati brašno, prašak za pecivo i malo soli. Maslac penasto umutiti sa šećerom i pavlakom, dodavati jedno po jedno jaje i neprekidno miksati. Sjediniti obe smese, dodati sitno seckane lešnike, orahe i čokoladu, pa izliti u podmazan kalup i peći u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Ohladiti, premazati kremom od čokolade i lešnika i poslužiti.   

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading