OČISTITE CREVA NAKON SLAVA Napitak koji momentalno izbacuje nečistoće iz tela i ubrzava metabolizam
Em je zima pa se manje krećemo, em smo se najeli svakakve hrane u toku slava, vreme je za detoksikaciju.

Za višak kilograma, pogotovo za one oko stomaka često krivimo lenja creva, koja sprečavaju sagorevanje masti i eliminaciju nečistoća iz organizma.
Nutricionisti tvrde da postoji rešenje i to veoma jednostavno. Odgovor leži u zdravom koktelu sa suvim šljivama, koji bi trebalo da konzumirate kao doručak. Pokušajte da ovaj napitak pijete noću i ujutro na prazan stomak.
Sastojci:
– 6 šljiva
– 2 kašike ovsenih pahuljica
– 1 kašika semenki lana
– 1 kašičica kakaoa
– 300 ml kefira/jogurta
Priprema:
Prelijte suve šljive sa 100 ml vode. Kada proključa voda, ostavite ih da odstoje 10 minuta. Za to vreme sipajte ovsene pahuljice, mleveni lan i kakao. Dodajte 300 ml jogurta ili kefira.
Šljive sitno iseckajte i dodajte u mešavinu, a zatim ostavite koktel u frižider da odstoji preko noći.
Konzumirajte ga ujutro na prazan stomak. Opciono možete dodati cimet.
Ovaj napitak ubrzava metabolizam, a takođe ima povoljan uticaj na kožu, kosu i nokte.
Izvor: toprecepteka.info
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način
Komentari(0)