OČISTITE CREVA NAKON SLAVA Napitak koji momentalno izbacuje nečistoće iz tela i ubrzava metabolizam
Em je zima pa se manje krećemo, em smo se najeli svakakve hrane u toku slava, vreme je za detoksikaciju.

Za višak kilograma, pogotovo za one oko stomaka često krivimo lenja creva, koja sprečavaju sagorevanje masti i eliminaciju nečistoća iz organizma.
Nutricionisti tvrde da postoji rešenje i to veoma jednostavno. Odgovor leži u zdravom koktelu sa suvim šljivama, koji bi trebalo da konzumirate kao doručak. Pokušajte da ovaj napitak pijete noću i ujutro na prazan stomak.
Sastojci:
– 6 šljiva
– 2 kašike ovsenih pahuljica
– 1 kašika semenki lana
– 1 kašičica kakaoa
– 300 ml kefira/jogurta
Priprema:
Prelijte suve šljive sa 100 ml vode. Kada proključa voda, ostavite ih da odstoje 10 minuta. Za to vreme sipajte ovsene pahuljice, mleveni lan i kakao. Dodajte 300 ml jogurta ili kefira.
Šljive sitno iseckajte i dodajte u mešavinu, a zatim ostavite koktel u frižider da odstoji preko noći.
Konzumirajte ga ujutro na prazan stomak. Opciono možete dodati cimet.
Ovaj napitak ubrzava metabolizam, a takođe ima povoljan uticaj na kožu, kosu i nokte.
Izvor: toprecepteka.info
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!
Komentari(0)