KAJGANA JE NAJBOLJI OBROK ZA POČETAK DANA Kako napraviti NAJZDRAVIJU verziju iste uz samo jedan neobičan sastojak (RECEPT)

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Najzdravija jaja su ona bogata omega 3 kiselinama, kao i domaća jaja od naših deka i baka. Želeli bismo da vas upozorimo da su tri jaja dnevno sasvim dovoljna, i da ne bi trebalo prekoračiti tu dozu. Ukoliko vam se baš jedu, pokušajte bez žumanca.

KAJGANA JE NAJBOLJI OBROK ZA POČETAK DANA Kako napraviti NAJZDRAVIJU verziju iste uz samo jedan neobičan sastojak (RECEPT)
Shutterstock

Nema Srbina koji ne voli da jede kajganu.

Naročito za doručak, jer nema ništa bolje za početak dana.

Morate da je probate na ovaj način što pre.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pošto se jaja mogu spremati na hiljade načina, preporučićemo dobro poznat obrok koji ne samo da je dobar za zdravlje, već ga možete spremiti dok se oblačite – kajgana.

Sastojci:

3 jaja, umućena

1 kašičica suncokretovog ulja

1 kašičica putera

Priprema:

Razmućena jaja dobro začinite solju i biberom. Zagrejte ulje i puter u tiganju na srednje niskoj temperaturi dok se puter ne otopi i ne zapeni.

Sipajte jaja u tiganj, lagano nagnite tiganj sa jedne strane na drugu kako bi jaja potpuno prekrila površinu tiganja. Ostavite smešu da se kuva oko 20 sekundi, a zatim je isecite po sredini.

Ponovite još jednom ili dva puta dok se jaja ne stvrdnu.

U ovom trenutku omlet možete napuniti čime želite – malo narendanog sira, sveže začinsko bilje, dinstane pečurke ili dimljeni losos zvuče kao ukusna ideja. Raštrkajte fil po vrhu omleta i lagano ga preklopite lopaticom.

Stavite omlet na tanjir i uživajte u brzom i zdravom doručku!

Prijatno!

Izvor: Najžena

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading