KAJGANA JE NAJBOLJI OBROK ZA POČETAK DANA Kako napraviti NAJZDRAVIJU verziju iste uz samo jedan neobičan sastojak (RECEPT)
Najzdravija jaja su ona bogata omega 3 kiselinama, kao i domaća jaja od naših deka i baka. Želeli bismo da vas upozorimo da su tri jaja dnevno sasvim dovoljna, i da ne bi trebalo prekoračiti tu dozu. Ukoliko vam se baš jedu, pokušajte bez žumanca.
Nema Srbina koji ne voli da jede kajganu.
Naročito za doručak, jer nema ništa bolje za početak dana.
Morate da je probate na ovaj način što pre.
Možda vas zanima:
STARI SU STALNO KORISTILI OVAJ TRADICIONALNI IZRAZ Zašto nas nešto košta kao Svetog Petra kajgana?
Ovaj izraz uglavnom svi koriste kada hoćemo da kažemo da je nešto prekupo ili da ste nešto pretplatili, a postoje nekoliko anegdota za ovaj izraz
NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!
Možda vas zanima:
STARI SU STALNO KORISTILI OVAJ TRADICIONALNI IZRAZ Zašto nas nešto košta kao Svetog Petra kajgana?
Ovaj izraz uglavnom svi koriste kada hoćemo da kažemo da je nešto prekupo ili da ste nešto pretplatili, a postoje nekoliko anegdota za ovaj izraz
NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!
Možda vas zanima:
STARI SU STALNO KORISTILI OVAJ TRADICIONALNI IZRAZ Zašto nas nešto košta kao Svetog Petra kajgana?
Ovaj izraz uglavnom svi koriste kada hoćemo da kažemo da je nešto prekupo ili da ste nešto pretplatili, a postoje nekoliko anegdota za ovaj izraz
NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!
Pošto se jaja mogu spremati na hiljade načina, preporučićemo dobro poznat obrok koji ne samo da je dobar za zdravlje, već ga možete spremiti dok se oblačite – kajgana.
Sastojci:
3 jaja, umućena
1 kašičica suncokretovog ulja
1 kašičica putera
Priprema:
Razmućena jaja dobro začinite solju i biberom. Zagrejte ulje i puter u tiganju na srednje niskoj temperaturi dok se puter ne otopi i ne zapeni.
Sipajte jaja u tiganj, lagano nagnite tiganj sa jedne strane na drugu kako bi jaja potpuno prekrila površinu tiganja. Ostavite smešu da se kuva oko 20 sekundi, a zatim je isecite po sredini.
Ponovite još jednom ili dva puta dok se jaja ne stvrdnu.
U ovom trenutku omlet možete napuniti čime želite – malo narendanog sira, sveže začinsko bilje, dinstane pečurke ili dimljeni losos zvuče kao ukusna ideja. Raštrkajte fil po vrhu omleta i lagano ga preklopite lopaticom.
Stavite omlet na tanjir i uživajte u brzom i zdravom doručku!
Prijatno!
Izvor: Najžena
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Tradicionalni srpski recept: Podvarak sa dimljenom svinjetinom
Podvarak je jedno od najpoznatijih jela srpske kuhinje, sinonim za zimske trpeze i porodična okupljanja.
Odlična ideja za današnji ručak za sve one koji poste: Hranljive i ukusne ćufte kakve do sada niste probali
Još jedan omiljeni recept koji će vas oduševiti posebno u danima posta
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
Komentari(0)