NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!

Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja!
Ako kuvate jaja, sigurno nakon toga vodu u kojoj su se kuvala jednostavno izlijete u odvod. Otkrićemo vam zašto to ne bi trebalo da radite, odnosno, za šta biste mogli iskoristiti tu vodu.
Već je poznato da vodu od kuvanja testenine ne treba baciti. Međutim, i voda u kojoj se jaja kuvaju može se iskoristiti, i to za biljke!
Možda vas zanima:

BELA ČORBA, NAJBOLJI RECEPTI Najčešće se priprema sa piletinom, ali vi možete da odaberete neko drugo meso (FOTO/RECEPTI)
Kada nastupe jesen i zima, i dugi hladni dani, naša ishrana se dosta menja.. Tada za ručak najčešće pripremamo čorbice i supice koje nas fino ugreju. Osim što nas ugreju verno čuvaju naš imunitet, što je i više nego bitno tokom tih hladnijih dana. Posebno kada su temperature promenljive, kao što jesu, svake godine sve više..

SRPSKA TRADICIONALNA KUHINJA KROZ VEKOVE Ribama je čak pridavan lekovit i magijski značaj u lečenju raznih bolesti (FOTO/VIDEO)
Naša nacionalna kuhinja je jedna od najosobenijih zbog toga što je naš narod odvajkada iznalazio različite načine pripremanja jela. Helmold, nemački istoričar 12. veka, opisujući osvajanje slovenskih teritorija od strane Karla Velikog, pominje jedan prijem kod kralja Pribislava, govoreći: Pribislav nas je primio veoma ljubazno i priredio nam obilnu gozbu. Dvadeset jela je bilo na stolu, što su ga postavili pred nas
Možda vas zanima:

BELA ČORBA, NAJBOLJI RECEPTI Najčešće se priprema sa piletinom, ali vi možete da odaberete neko drugo meso (FOTO/RECEPTI)
Kada nastupe jesen i zima, i dugi hladni dani, naša ishrana se dosta menja.. Tada za ručak najčešće pripremamo čorbice i supice koje nas fino ugreju. Osim što nas ugreju verno čuvaju naš imunitet, što je i više nego bitno tokom tih hladnijih dana. Posebno kada su temperature promenljive, kao što jesu, svake godine sve više..

SRPSKA TRADICIONALNA KUHINJA KROZ VEKOVE Ribama je čak pridavan lekovit i magijski značaj u lečenju raznih bolesti (FOTO/VIDEO)
Naša nacionalna kuhinja je jedna od najosobenijih zbog toga što je naš narod odvajkada iznalazio različite načine pripremanja jela. Helmold, nemački istoričar 12. veka, opisujući osvajanje slovenskih teritorija od strane Karla Velikog, pominje jedan prijem kod kralja Pribislava, govoreći: Pribislav nas je primio veoma ljubazno i priredio nam obilnu gozbu. Dvadeset jela je bilo na stolu, što su ga postavili pred nas
Možda vas zanima:

BELA ČORBA, NAJBOLJI RECEPTI Najčešće se priprema sa piletinom, ali vi možete da odaberete neko drugo meso (FOTO/RECEPTI)
Kada nastupe jesen i zima, i dugi hladni dani, naša ishrana se dosta menja.. Tada za ručak najčešće pripremamo čorbice i supice koje nas fino ugreju. Osim što nas ugreju verno čuvaju naš imunitet, što je i više nego bitno tokom tih hladnijih dana. Posebno kada su temperature promenljive, kao što jesu, svake godine sve više..

SRPSKA TRADICIONALNA KUHINJA KROZ VEKOVE Ribama je čak pridavan lekovit i magijski značaj u lečenju raznih bolesti (FOTO/VIDEO)
Naša nacionalna kuhinja je jedna od najosobenijih zbog toga što je naš narod odvajkada iznalazio različite načine pripremanja jela. Helmold, nemački istoričar 12. veka, opisujući osvajanje slovenskih teritorija od strane Karla Velikog, pominje jedan prijem kod kralja Pribislava, govoreći: Pribislav nas je primio veoma ljubazno i priredio nam obilnu gozbu. Dvadeset jela je bilo na stolu, što su ga postavili pred nas
Naime, biljke vole kalcijum, a njega ima dosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje.
Zašto je to važno?
Neutralna zemlja, koja ima pH-vrednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranljivih materija koje su potrebne za rast. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke. Važno je jedino vodu od kuvanja jaja ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što se njome biljke zaliju.
Kako prepoznati nedostatak kalcijuma?
Nije teško prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka. Često nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima, koje su okružene smeđom ivicom. Osim toga, biljka ne raste i listovi ostaju mali. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja.
Izvor: espreso

Sahranila sam mamu, a muž sa ljubavnicom slavi u kući: Baka se razvela posle 55 godina, ovu torturu je trpela
Dok je sahranjivala majku, muž je s ljubavnicom puštao muziku u kući. Posle 55 godina braka, baka je donela odluku koju niko nije očekivao.

BILJKE VAM UVEK UVENU: Rastvor od dva sastojka koja već imate kod kuće vam može pomoći da sprečite ovu pojavu
Otkrijte kako jednostavan rastvor iz kuhinje može da ih preporodi za samo nekoliko dana

DANAŠNJI TRG REPUBLIKE JE NEKAD BILO NAJJEZIVIJE MESTO ZA SRBE: Nešto zlokobno se tu dešavalo! (FOTO)
Od svih kapija, ova je bila najčvršće zidana, od tesanog kamena i cigle, a imala je i prostorije za smeštaj vojnika koji su držali stražu
Ovo žensko ime može da ima prelepo, ali i jezivo značenje
Ime Stanika je slavenosrpsko ime koje danas skoro uopšte zastupljeno, a verovatno je jedino ime koje ima dva potpuno oprečna značenja.

Lista NAJPOPULARNIJIH IMENA U SRBIJI 2024. GODINE: Prvo na listi proglašeno najlepšim imenom u svetu
Ako razmišljate o imenu, ovo je lista najpopularnijih
Komentari(0)