NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!

Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja!
Ako kuvate jaja, sigurno nakon toga vodu u kojoj su se kuvala jednostavno izlijete u odvod. Otkrićemo vam zašto to ne bi trebalo da radite, odnosno, za šta biste mogli iskoristiti tu vodu.
Već je poznato da vodu od kuvanja testenine ne treba baciti. Međutim, i voda u kojoj se jaja kuvaju može se iskoristiti, i to za biljke!
Možda vas zanima:

BELA ČORBA, NAJBOLJI RECEPTI Najčešće se priprema sa piletinom, ali vi možete da odaberete neko drugo meso (FOTO/RECEPTI)
Kada nastupe jesen i zima, i dugi hladni dani, naša ishrana se dosta menja.. Tada za ručak najčešće pripremamo čorbice i supice koje nas fino ugreju. Osim što nas ugreju verno čuvaju naš imunitet, što je i više nego bitno tokom tih hladnijih dana. Posebno kada su temperature promenljive, kao što jesu, svake godine sve više..

SRPSKA TRADICIONALNA KUHINJA KROZ VEKOVE Ribama je čak pridavan lekovit i magijski značaj u lečenju raznih bolesti (FOTO/VIDEO)
Naša nacionalna kuhinja je jedna od najosobenijih zbog toga što je naš narod odvajkada iznalazio različite načine pripremanja jela. Helmold, nemački istoričar 12. veka, opisujući osvajanje slovenskih teritorija od strane Karla Velikog, pominje jedan prijem kod kralja Pribislava, govoreći: Pribislav nas je primio veoma ljubazno i priredio nam obilnu gozbu. Dvadeset jela je bilo na stolu, što su ga postavili pred nas
Naime, biljke vole kalcijum, a njega ima dosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje.
Zašto je to važno?
Neutralna zemlja, koja ima pH-vrednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranljivih materija koje su potrebne za rast. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke. Važno je jedino vodu od kuvanja jaja ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što se njome biljke zaliju.
Kako prepoznati nedostatak kalcijuma?
Nije teško prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka. Često nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima, koje su okružene smeđom ivicom. Osim toga, biljka ne raste i listovi ostaju mali. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja.
Izvor: espreso

Žena mi je u parohiji ispričala da joj se ubuđala Sveta vodica: Znao sam da neće biti dobro kad je rekla gde je išla...
Narod veruje da Sveta vodica, naročito ona Bogojavljenska (koju ljudi najčešće nose u svoje domove), može se čuvati neograničeno vreme. Međutim, otac Predrag Popović je jednom prilikom istakao da i ona može da se pokvari, ali je objasnio i u kojem slučaju.

Rođena s 24 prsta, trpela je veliku bol zbog ismevanja, a onda je u 16. godini svu tugu pretvorila u moć: Sad studira 2 fakulteta i cela Srbija plače zbog nje
Tamara nam otkriva kako se suočavala sa podsmehom drugara jer je imala 24 prstiju, koji je ključni momenat bio u njenom život kada je počela da ostvaruje snove, a opisala nam je i najteži slučaj sa kojim se susrela kroz svoj dosadašnji humaniratni rad.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE: Karađorđeva je nastala slučajno, a priča o njenom imenu IZNENADIĆE VAS!
Srpska kuhinja poznata je nadaleko i na široko po svojim fantastičnim jelima, a jedno od najomiljenijih svakako je i Karađorđeva šnicla.

DANAŠNJI SRBI NE BI RAZUMELI SREĆU SRBA NEKADA Istoričar otkriva nepoznate detalje naše istorije DAN KADA SU SE SVI SRBI OKUPILI
Istoričar Marko Aleksić otkrio je koliko je Srbima značilo oslobođenje od Turaka, ali se osvrnuo na april 1867. kada su Turci konačno otišli iz Beograda i Srbije, rekavši da Srbi danas ne bi razumeli sreću i polet Srba nekada. Takođe, ovaj dan bio je dan kada su se svi Srbi okupili u Beogradu.

SRPSKI PUKOVNIK KOJI JE SAHRANJEN U ODRPANOJ UNIFORMI Misterija govora Dragutina Gavrilovića ZAVRŠIO U LOGORU, VRATIO SE I UMRO
25. maja 1882. godine U Čačku rođen je jedan od najpoznatijih srpskih majora - Dragutin Gavrilović.
Komentari(0)