DOBAR PASULJ DALEKO SE ČUJE Čuvena pasuljijada u Velikom Gradištu

Miloš Milić

18:00

Gastronomija 0

Kulinarska manifestacija "Pasuljijada" održava se 13. avgusta.

paulj
Shutterstock/Pasulj sa dimljenim mesom

Tradicionalna kulinarska manifestacija svake godine okuplja veliki broj vrhunskih kulinara i ljubitelja domaće kuhinje, preko 120 ekipa. Ekipe kuvaju pasulj "Gradištanac" u predhodno pripremljenom kotliću. Žiri ocenjuje izgled pasulja, ukus, gustinu, raskuvanost i zaljućenost. 

 

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Komentari(0)

Loading