NAJKVALITETNIJI MRČAJEVSKI KUPUS Originalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)
Domaćini ovog kraja uzgajaju najkvalitetniji kupus, zahvaljujući kojem se svake godine tradicionalno održava čuvena "Kupusijada"
Mrčajevci, čuvena varošica, prelepo mesto na obali Zapadne Morave, čuveno je po tradicionalnoj manifestaciji "Kupusijada", jer se na poljima u okolnim selima uzgaja najkvalitetniji kupus. I ne samo to, domaćini iz ovog kraja pripremaju i vrhunske suve slanine, rebra, sušeno meso... sve što je potrebno za čuveni specijalitet.
Priprema:
Na dno lonca staviti kašiku masti i poređati deo slanine sečene na štapiće. Preko poređati red kružno sečenog kupusa, pa preko toga meso sečeno na komade, svinjska rebra, slaninu i kružno sečen crni luk. Posuti mlevenom paprikom i biberom u zrnu, pa ponovo poređati red kupusa, red mesa i završiti kupusom. Zagrejati ostatak masti, dodati mlevenu papriku, pa preliti preko kupusa. Sipati vode da prekrije kupus i staviti da se kuva poklopljeno na tihoj vatri oko 3 sata. Kupus se više ne meša, već se lonac samo protresa.
Prijatno!
Možda vas zanima:
Mali Uroš iz Mrčajevaca je čudo od deteta, osmislio pametnog robota koji će biti od koristi čovečanstvu u budućnosti
Od tatine lemilice do humanoidne robotike
SAMO ŠTO NE PROPEVA Svi dobitnici priznanja ovekovečeni su na kamenoj gromadi, nazvanoj pesnička stena (FOTO/VIDEO)
Selo Mrčajevci u srcu Šumadije, opevano je mnogim pesmama, ali je i rodno mesto brojnih umetnika koji su tu odrasli i napisali prve stihove.
Možda vas zanima:
Mali Uroš iz Mrčajevaca je čudo od deteta, osmislio pametnog robota koji će biti od koristi čovečanstvu u budućnosti
Od tatine lemilice do humanoidne robotike
SAMO ŠTO NE PROPEVA Svi dobitnici priznanja ovekovečeni su na kamenoj gromadi, nazvanoj pesnička stena (FOTO/VIDEO)
Selo Mrčajevci u srcu Šumadije, opevano je mnogim pesmama, ali je i rodno mesto brojnih umetnika koji su tu odrasli i napisali prve stihove.
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
DVA BRZA I ZDRAVA RECEPTA Posne poslastice sa medom, gotove za deset minuta, svi će ih OBOŽAVATI!
Bliži se kraj Vaskršnjeg posta. Cvetna nedelja je u toku i već se oseća radost Vaskrsa. danas donosimo dva brza i zdrava recepta da se zasladite.
Komentari(0)