NAJKVALITETNIJI MRČAJEVSKI KUPUS Originalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)
Domaćini ovog kraja uzgajaju najkvalitetniji kupus, zahvaljujući kojem se svake godine tradicionalno održava čuvena "Kupusijada"

Mrčajevci, čuvena varošica, prelepo mesto na obali Zapadne Morave, čuveno je po tradicionalnoj manifestaciji "Kupusijada", jer se na poljima u okolnim selima uzgaja najkvalitetniji kupus. I ne samo to, domaćini iz ovog kraja pripremaju i vrhunske suve slanine, rebra, sušeno meso... sve što je potrebno za čuveni specijalitet.
Priprema:
Na dno lonca staviti kašiku masti i poređati deo slanine sečene na štapiće. Preko poređati red kružno sečenog kupusa, pa preko toga meso sečeno na komade, svinjska rebra, slaninu i kružno sečen crni luk. Posuti mlevenom paprikom i biberom u zrnu, pa ponovo poređati red kupusa, red mesa i završiti kupusom. Zagrejati ostatak masti, dodati mlevenu papriku, pa preliti preko kupusa. Sipati vode da prekrije kupus i staviti da se kuva poklopljeno na tihoj vatri oko 3 sata. Kupus se više ne meša, već se lonac samo protresa.
Prijatno!
Možda vas zanima:

Red kupusa, red mesa i nezaobilazna svinjska mast - već se krčkaju kazani u srcu Šumadije
Majstori ukrstili svoje varjače na Kupusijadi, čitavo selo miriše na tradicionalni specijalitet

Mali Uroš iz Mrčajevaca je čudo od deteta, osmislio pametnog robota koji će biti od koristi čovečanstvu u budućnosti
Od tatine lemilice do humanoidne robotike
Možda vas zanima:

Red kupusa, red mesa i nezaobilazna svinjska mast - već se krčkaju kazani u srcu Šumadije
Majstori ukrstili svoje varjače na Kupusijadi, čitavo selo miriše na tradicionalni specijalitet

Mali Uroš iz Mrčajevaca je čudo od deteta, osmislio pametnog robota koji će biti od koristi čovečanstvu u budućnosti
Od tatine lemilice do humanoidne robotike

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Komentari(0)