NAJKVALITETNIJI MRČAJEVSKI KUPUS Originalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)
Domaćini ovog kraja uzgajaju najkvalitetniji kupus, zahvaljujući kojem se svake godine tradicionalno održava čuvena "Kupusijada"

Mrčajevci, čuvena varošica, prelepo mesto na obali Zapadne Morave, čuveno je po tradicionalnoj manifestaciji "Kupusijada", jer se na poljima u okolnim selima uzgaja najkvalitetniji kupus. I ne samo to, domaćini iz ovog kraja pripremaju i vrhunske suve slanine, rebra, sušeno meso... sve što je potrebno za čuveni specijalitet.
Priprema:
Na dno lonca staviti kašiku masti i poređati deo slanine sečene na štapiće. Preko poređati red kružno sečenog kupusa, pa preko toga meso sečeno na komade, svinjska rebra, slaninu i kružno sečen crni luk. Posuti mlevenom paprikom i biberom u zrnu, pa ponovo poređati red kupusa, red mesa i završiti kupusom. Zagrejati ostatak masti, dodati mlevenu papriku, pa preliti preko kupusa. Sipati vode da prekrije kupus i staviti da se kuva poklopljeno na tihoj vatri oko 3 sata. Kupus se više ne meša, već se lonac samo protresa.
Prijatno!
Možda vas zanima:

Red kupusa, red mesa i nezaobilazna svinjska mast - već se krčkaju kazani u srcu Šumadije
Majstori ukrstili svoje varjače na Kupusijadi, čitavo selo miriše na tradicionalni specijalitet

Mali Uroš iz Mrčajevaca je čudo od deteta, osmislio pametnog robota koji će biti od koristi čovečanstvu u budućnosti
Od tatine lemilice do humanoidne robotike
Možda vas zanima:

Red kupusa, red mesa i nezaobilazna svinjska mast - već se krčkaju kazani u srcu Šumadije
Majstori ukrstili svoje varjače na Kupusijadi, čitavo selo miriše na tradicionalni specijalitet

Mali Uroš iz Mrčajevaca je čudo od deteta, osmislio pametnog robota koji će biti od koristi čovečanstvu u budućnosti
Od tatine lemilice do humanoidne robotike

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)