3 trika da meso uvek bude sočno i mekano: Jedan način primenjivale su i naše bake, uspeva bez greške
Ove savete treba da zna svaka domaćica.
Postoje tri vrlo jednostavna trika kako da meso koje spremate uvek bude sočno i mekano posle kuvanja i pečenja.
1. Soda bikarbona
Korisna svojstva sode bikarbone nadaleko su čuvena u kulinarstvu, ali ako do sada niste znali, ona odlično pomaže i u omekšavanju mesa.
Možda vas zanima:
Ovaj trik spašava vaše cveće od mraza! Ne košta ni dinara, a biljke će vam večno zahvaljivati
Probajte trik i posmatrajte kako hladnoća postaje bezopasna – vaša terasa i biljke će vam biti zahvalni!
Jednostavan trik sa prozirnom folijom koji vam može smanjiti račune za struju! Jedan potez i spašeni ste na zimu
U susret najavljenom poskupljenju struje, mnogi se već preračunavaju koliko će im porasti troškovi za grejanje
Možda vas zanima:
Ovaj trik spašava vaše cveće od mraza! Ne košta ni dinara, a biljke će vam večno zahvaljivati
Probajte trik i posmatrajte kako hladnoća postaje bezopasna – vaša terasa i biljke će vam biti zahvalni!
Jednostavan trik sa prozirnom folijom koji vam može smanjiti račune za struju! Jedan potez i spašeni ste na zimu
U susret najavljenom poskupljenju struje, mnogi se već preračunavaju koliko će im porasti troškovi za grejanje
Možda vas zanima:
Ovaj trik spašava vaše cveće od mraza! Ne košta ni dinara, a biljke će vam večno zahvaljivati
Probajte trik i posmatrajte kako hladnoća postaje bezopasna – vaša terasa i biljke će vam biti zahvalni!
Jednostavan trik sa prozirnom folijom koji vam može smanjiti račune za struju! Jedan potez i spašeni ste na zimu
U susret najavljenom poskupljenju struje, mnogi se već preračunavaju koliko će im porasti troškovi za grejanje
Sve što je potrebno da uradite jeste da natrljate površinu mesa sodom koja će podići pH vrednost i sprečiti da se proteini stvrdnu tokom termičke obrade.
2. Morska so
Ovaj način omekšavanja mesa poznat je vekovima. Meso natrljajte krupnom, morskom solju sat vremena pre nego što ćete ga staviti da se peče i ostavite ga na sobnoj temperaturi. So će zadržati vodu u mesu i neće dozvoliti da se isuši tokom kuvanja.
Višak soli uklonite pre nego što meso stavite u pećnicu ili u tiganj.
3. Marinada sa kiselinom
Napravite marinadu od maslinovog ulja i sirćeta ili limuna i u njoj marinirajte mesno najduže 30 minuta pre pečenja ili kuvanja. Kiselina će „napasti“ veze između niti proteina i učiniti meso mekanim. Molekuli vode će ostati sačuvani i meso će biti mekano i sočno.
Mariniranje mesa na ovaj način ne bi nikako trebalo da traje duže od pola sata, jer ćete dobiti kontraefekat, piše Telegraf.
Zarada od ove biljke ide i do 9.000 evra, na 10 ari zemljišta, a malo ko u Srbiji je gaji: Pravo je blago
Od njega su naše bake pravile džemove i slatko, a danas može postati i izvor solidne zarade
Brat kneza Mihaila osumjičen za njegov atentat, od užasnih detalja surovog ubistva i danas podilazi jeza
Mnogima je bilo u interesu da knez Mihailo bude ubijen, s obzirom na to da je težio nezavisnosti Srbije i nije dozvoljavao uplitanje velikih sila.
ISTINA O POREKLU MILE JOVOVIĆ: Stekla svetsku slavu ali nije zaboravila korene - "Jedini sam član porodice koji nije bio u zatvoru"
Mila Jovović, srpska manekenka i glumica, Forbesova najplaćenija manekenka 2004. godine, ostvarila je karijeru u Holivudu i franšizom „Pritajeno zlo“, a ovo je njeno pravo ime.
Nikola Tesla je mogao da vidi BUDUĆNOST, a ovo je DOKAZ za to
Nikola Tesla nije bio samo izumitelj – bio je vizionar koji je mogao da vidi tehnologiju i društvene promene mnogo pre nego što su se dogodile.
Otkrivena tajna Titove smrti posle 37 godina: Lični lekar otkrio njegove POSLEDNJE REČI
Bila je nedelja, 4. maj. U 18.50, televizijski program prekinuo je crni ekran. Trideset sekundi tišine, a zatim glas Miodraga Zdravkovića, spikera Televizije Beograd, izgovarao je rečenicu koju je Jugoslavija slušala u neverici.
Komentari(0)