NAJBOLJI SLATKIŠ ZA VAS UKOLIKO POSTITE Domaće kiflice sa suvim grožđem i orahom, prefinjenog ukusa i mirisa
Ovaj slatkiš je malo drugačija verzija krofni.
Potrebno je:
250 ml vode
10 gr kvasca
Možda vas zanima:
ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
Možda vas zanima:
ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
Možda vas zanima:
ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
1 kašičica šećera
400-450 gr brašna
soli
100 gr mlevenih oraha
šećer pu želji
50 gr suvog grožđa
ulje
bakinakuhinja.rs
Priprema:
U malo vode izmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da zapeni. Sipati u vanglu dodati mlaku vodu 2 kašike ulja , i dodavati brašno da se dobije glatko mekano testo. Ostaviti pokriveno da naraste oko 30 min. Testo možete koristiti i od testa koje zamesite za hleb.
Nadošlo testo istresti na sto, oklagijom istanjiti koko 1 cm oa iseći pravougaonike. U orahe sipati šećer u hrahu po želji ( ja nisam ništa) dodati malo mlakog soka i suvo grožđe i izjednačiti.
bakinakuhinja.rs
Kašičicom vaditi i staviti na sredinu pravougaonika i preklopiti i dobro pritisnuti. Ređati u podmazan poslužavnik pa pokriti da nadođu oko 20 minuta. Pržiti u dubokom ulju .
Vaditi na papirne salvete da upiju višak masnoće.. Izmešati vanilin šećer i prah šećer i posuti. Tako su mekane kao duša..Uživajte!
(Izvor: bakinakuhinja.rs)
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Komentari(0)