NAJBOLJI SLATKIŠ ZA VAS UKOLIKO POSTITE Domaće kiflice sa suvim grožđem i orahom, prefinjenog ukusa i mirisa
Ovaj slatkiš je malo drugačija verzija krofni.

Potrebno je:
250 ml vode
10 gr kvasca
Možda vas zanima:


ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
Možda vas zanima:


ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
Možda vas zanima:


ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
1 kašičica šećera
400-450 gr brašna
soli
100 gr mlevenih oraha
šećer pu želji
50 gr suvog grožđa
ulje
bakinakuhinja.rs
Priprema:
U malo vode izmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da zapeni. Sipati u vanglu dodati mlaku vodu 2 kašike ulja , i dodavati brašno da se dobije glatko mekano testo. Ostaviti pokriveno da naraste oko 30 min. Testo možete koristiti i od testa koje zamesite za hleb.
Nadošlo testo istresti na sto, oklagijom istanjiti koko 1 cm oa iseći pravougaonike. U orahe sipati šećer u hrahu po želji ( ja nisam ništa) dodati malo mlakog soka i suvo grožđe i izjednačiti.
bakinakuhinja.rs
Kašičicom vaditi i staviti na sredinu pravougaonika i preklopiti i dobro pritisnuti. Ređati u podmazan poslužavnik pa pokriti da nadođu oko 20 minuta. Pržiti u dubokom ulju .
Vaditi na papirne salvete da upiju višak masnoće.. Izmešati vanilin šećer i prah šećer i posuti. Tako su mekane kao duša..Uživajte!
(Izvor: bakinakuhinja.rs)

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu
Komentari(0)