ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.

SASTOJCI:
1 šolja jogurta
1 šolja šećera
2 jaja
1,5 šolja brašna
1 kesica vanilinog šećera
Za nadev : Džem od šljiva, jagoda ili po želji.
NAČIN PRIPREME:
Odmah uključite i zagrejte rernu na 250°.
Umutite jaja,vanilin šećer i postepeno dodajte šećer pa jogurt i na kraju pomešano brašno i prašak. Tepsiju obložite papirom za pečenje,zatim prelijte smesu i pecite 5 -10 minuta.
Pečenu koru izvadite zajedno sa papriom i umotajte tako u vlažnu čistu krpu.
Sve tako zarolajte u rolat.
Ostaviti da tako stoji i posle ukloniti papir pa ponovo urolati.
Rolat tako čuvati 10 minuta, zatim filovati džemom i ponovo uviti i staviti da se malo ohladi i stisne. Posuti šećerom u prahu, seći i poslužiti.
Izvor: bakini.recepti
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)