ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.

SASTOJCI:
1 šolja jogurta
1 šolja šećera
2 jaja
1,5 šolja brašna
1 kesica vanilinog šećera
Za nadev : Džem od šljiva, jagoda ili po želji.
NAČIN PRIPREME:
Odmah uključite i zagrejte rernu na 250°.
Umutite jaja,vanilin šećer i postepeno dodajte šećer pa jogurt i na kraju pomešano brašno i prašak. Tepsiju obložite papirom za pečenje,zatim prelijte smesu i pecite 5 -10 minuta.
Pečenu koru izvadite zajedno sa papriom i umotajte tako u vlažnu čistu krpu.
Sve tako zarolajte u rolat.
Ostaviti da tako stoji i posle ukloniti papir pa ponovo urolati.
Rolat tako čuvati 10 minuta, zatim filovati džemom i ponovo uviti i staviti da se malo ohladi i stisne. Posuti šećerom u prahu, seći i poslužiti.
Izvor: bakini.recepti
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.
Komentari(0)