ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.

SASTOJCI:
1 šolja jogurta
1 šolja šećera
2 jaja
1,5 šolja brašna
1 kesica vanilinog šećera
Za nadev : Džem od šljiva, jagoda ili po želji.
NAČIN PRIPREME:
Odmah uključite i zagrejte rernu na 250°.
Umutite jaja,vanilin šećer i postepeno dodajte šećer pa jogurt i na kraju pomešano brašno i prašak. Tepsiju obložite papirom za pečenje,zatim prelijte smesu i pecite 5 -10 minuta.
Pečenu koru izvadite zajedno sa papriom i umotajte tako u vlažnu čistu krpu.
Sve tako zarolajte u rolat.
Ostaviti da tako stoji i posle ukloniti papir pa ponovo urolati.
Rolat tako čuvati 10 minuta, zatim filovati džemom i ponovo uviti i staviti da se malo ohladi i stisne. Posuti šećerom u prahu, seći i poslužiti.
Izvor: bakini.recepti
Možda vas zanima:

BELA ČORBA, NAJBOLJI RECEPTI Najčešće se priprema sa piletinom, ali vi možete da odaberete neko drugo meso (FOTO/RECEPTI)
Kada nastupe jesen i zima, i dugi hladni dani, naša ishrana se dosta menja.. Tada za ručak najčešće pripremamo čorbice i supice koje nas fino ugreju. Osim što nas ugreju verno čuvaju naš imunitet, što je i više nego bitno tokom tih hladnijih dana. Posebno kada su temperature promenljive, kao što jesu, svake godine sve više..

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
Možda vas zanima:

BELA ČORBA, NAJBOLJI RECEPTI Najčešće se priprema sa piletinom, ali vi možete da odaberete neko drugo meso (FOTO/RECEPTI)
Kada nastupe jesen i zima, i dugi hladni dani, naša ishrana se dosta menja.. Tada za ručak najčešće pripremamo čorbice i supice koje nas fino ugreju. Osim što nas ugreju verno čuvaju naš imunitet, što je i više nego bitno tokom tih hladnijih dana. Posebno kada su temperature promenljive, kao što jesu, svake godine sve više..

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
Komentari(0)