ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.

SASTOJCI:
1 šolja jogurta
1 šolja šećera
2 jaja
1,5 šolja brašna
1 kesica vanilinog šećera
Za nadev : Džem od šljiva, jagoda ili po želji.
NAČIN PRIPREME:
Odmah uključite i zagrejte rernu na 250°.
Umutite jaja,vanilin šećer i postepeno dodajte šećer pa jogurt i na kraju pomešano brašno i prašak. Tepsiju obložite papirom za pečenje,zatim prelijte smesu i pecite 5 -10 minuta.
Pečenu koru izvadite zajedno sa papriom i umotajte tako u vlažnu čistu krpu.
Sve tako zarolajte u rolat.
Ostaviti da tako stoji i posle ukloniti papir pa ponovo urolati.
Rolat tako čuvati 10 minuta, zatim filovati džemom i ponovo uviti i staviti da se malo ohladi i stisne. Posuti šećerom u prahu, seći i poslužiti.
Izvor: bakini.recepti
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)