IZUZETNA DOMAĆA MILKA TORTA Poslastica za kojom su svi poludeli
Iskoristite čokolade na nešto drugačiji način

Potrebno je:
Za kore:
- 12 belanaca
Možda vas zanima:

NAJSTARIJI RECEPT SA JUGA SRBIJE Tradicionalno jelo sa paprikama (RECEPT)
Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih recepata koji se priprema u južnoj Srbiji. Probajte, bićete oduševljeni. Užiljevik!

NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
Možda vas zanima:

NAJSTARIJI RECEPT SA JUGA SRBIJE Tradicionalno jelo sa paprikama (RECEPT)
Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih recepata koji se priprema u južnoj Srbiji. Probajte, bićete oduševljeni. Užiljevik!

NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
Možda vas zanima:

NAJSTARIJI RECEPT SA JUGA SRBIJE Tradicionalno jelo sa paprikama (RECEPT)
Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih recepata koji se priprema u južnoj Srbiji. Probajte, bićete oduševljeni. Užiljevik!

NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
- 12 kašika šećera
- 210g mlevenih prepečenih lešnika
- 3 kašike brašna
Za fil:
- 12 žumanaca
- 200 grama šećera
- 3 kašike brašna
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1l mleka
- 200g milka čokolade sa seckanim lešnikom
- 200g milka čokolade noisette
- 250g margarina
- 360g šlag krema
- 350g mleka za šlag
Priprema
1. Kore: Mikserom umutiti 4 belanca u čvrst sneg. Dodati 4 kašike šećera i mutiti dok se šećer ne otopi. Varjačom umešati 70 g mlevenih prepečenih lešnika i kašiku brašna. Pleh (25x35cm) obložiti pek papirom i izliti smesu. Rernu zagrejati na 200'C i peći koru 5-6 minuta. Postupak ponoviti još dva puta.
2. Fil: Mikserom umutiti 12 žumanaca sa šećerom. Mutiti dok masa ne pobeli. Posebno sjediniti 3 kesice pudinga od vanile, 3 kašike brašna i malo mleka. Mutiti da nema grudvica. Spojiti smesu od žumanaca i pudinga i mikserom sjediniti. Ostatak mleka od 1 l staviti da provri (kuvati na pari). Kada mleko počne da ključa, sipati smesu od žumanaca i pudinga i zakuvati u mleku. U vrući fil dodati Milka čokoladu i mešati da se istopi. Ostaviti fil da se ohladi. Posebno umutiti mikserom margarin i sjediniti sa hladnim filom.
3. Umutiti krem šlag sa mlekom prema uputstvu sa pakovanja.
4. Finalni postupak: kora, fil od čokolade, šlag... Postupak ponoviti još dva puta..

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)