NAJSTARIJI RECEPT SA JUGA SRBIJE Tradicionalno jelo sa paprikama (RECEPT)
Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih recepata koji se priprema u južnoj Srbiji. Probajte, bićete oduševljeni. Užiljevik!
U originalu se koriste crni luk i beli mrs (mastan sir), a kasnije u upotrebu ulaze i varijante sa krompirom, paprikom, jajima i začinima. Ovo je varijanta sa paprikom.
Sastojci:
1,5 kg pečene i od semena i opne očišćene paprike
1 pavlaka
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE, PROPEĆ Zaboravljena starinska pita koju ste davno jeli kod svojih baka, majki-recept koji je vredan probati (VIDEO)
Propeć je slana pita koja se često sprema na jugu Srbije. Potiče sa Kosova i Metohije i proširila se na prostore oko Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca.
NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE, PROPEĆ Zaboravljena starinska pita koju ste davno jeli kod svojih baka, majki-recept koji je vredan probati (VIDEO)
Propeć je slana pita koja se često sprema na jugu Srbije. Potiče sa Kosova i Metohije i proširila se na prostore oko Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca.
NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE, PROPEĆ Zaboravljena starinska pita koju ste davno jeli kod svojih baka, majki-recept koji je vredan probati (VIDEO)
Propeć je slana pita koja se često sprema na jugu Srbije. Potiče sa Kosova i Metohije i proširila se na prostore oko Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca.
NEIZOSTAVNA ZA SLAVSKIM STOLOM! Salata kojoj ne možete odoleti (VIDEO)
Poreklom jedna od ruskih salata. Kraljica svih salata. Mimoza.
2 jajeta
so
malo narendanog kačkavalja
Način pripreme:
U vatrostalnu posudu poređati nekoliko slojeva paprike. Svaki sloj dobro posoliti. Paprike preliti razmućenom pavlakom i jajima i posuti kačkavaljem ili parmezanom. Staviti u zagrejanu rernu i služiti toplo.
Izvor: stvar ukusa
TRIKOVI KUVARA ZA PRŽENJE RIBE: Na ovaj način neće upiti ulje
Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Komentari(0)