NAJSTARIJI RECEPT SA JUGA SRBIJE Tradicionalno jelo sa paprikama (RECEPT)
Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih recepata koji se priprema u južnoj Srbiji. Probajte, bićete oduševljeni. Užiljevik!

U originalu se koriste crni luk i beli mrs (mastan sir), a kasnije u upotrebu ulaze i varijante sa krompirom, paprikom, jajima i začinima. Ovo je varijanta sa paprikom.
Sastojci:
1,5 kg pečene i od semena i opne očišćene paprike
1 pavlaka
Možda vas zanima:

MESTA GDE KAD "ZASADIŠ DUGME, NIKNE KAPUT" Kad dođe gost, dočekaj ga, ako se oblizuje, daj mu da pije, ako guta na prazno – daj mu da jede (FOTO)
Svaki kraj u Srbiji ima svoje tradicionalno jelo, a evo koji ima najoriginalniju kuhinju

SPECIJALITET JUGA SRBIJE, PROPEĆ Zaboravljena starinska pita koju ste davno jeli kod svojih baka, majki-recept koji je vredan probati (VIDEO)
Propeć je slana pita koja se često sprema na jugu Srbije. Potiče sa Kosova i Metohije i proširila se na prostore oko Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca.
Možda vas zanima:

MESTA GDE KAD "ZASADIŠ DUGME, NIKNE KAPUT" Kad dođe gost, dočekaj ga, ako se oblizuje, daj mu da pije, ako guta na prazno – daj mu da jede (FOTO)
Svaki kraj u Srbiji ima svoje tradicionalno jelo, a evo koji ima najoriginalniju kuhinju

SPECIJALITET JUGA SRBIJE, PROPEĆ Zaboravljena starinska pita koju ste davno jeli kod svojih baka, majki-recept koji je vredan probati (VIDEO)
Propeć je slana pita koja se često sprema na jugu Srbije. Potiče sa Kosova i Metohije i proširila se na prostore oko Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca.
Možda vas zanima:

MESTA GDE KAD "ZASADIŠ DUGME, NIKNE KAPUT" Kad dođe gost, dočekaj ga, ako se oblizuje, daj mu da pije, ako guta na prazno – daj mu da jede (FOTO)
Svaki kraj u Srbiji ima svoje tradicionalno jelo, a evo koji ima najoriginalniju kuhinju

SPECIJALITET JUGA SRBIJE, PROPEĆ Zaboravljena starinska pita koju ste davno jeli kod svojih baka, majki-recept koji je vredan probati (VIDEO)
Propeć je slana pita koja se često sprema na jugu Srbije. Potiče sa Kosova i Metohije i proširila se na prostore oko Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca.
2 jajeta
so
malo narendanog kačkavalja
Način pripreme:
U vatrostalnu posudu poređati nekoliko slojeva paprike. Svaki sloj dobro posoliti. Paprike preliti razmućenom pavlakom i jajima i posuti kačkavaljem ili parmezanom. Staviti u zagrejanu rernu i služiti toplo.
Izvor: stvar ukusa
Komentari(0)