Ovo je najbrutalniji recept za šnenokle! Ne postoje laganije niti kremastije, ovu verziju ćete obožavati
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.

Šnenokle su starinski omiljeni recept naših baka.
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.
Potrebni sastojci:
4 jajeta
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
1 l mleka
1 kesica vanilin šećera 5 kašika šećera
malo soli
Način pripreme:
Stavite mleko da se greje na srednjoj temperaturi. Za to vreme odvojte belanca od žumanaca i žumanca ostavite po strani, dok ćete belanca sa solju umutiti mikserom u sneg.
Ukoliko volite da poslastica bude slađa, možete po svom ukusu dodati još šećera.
Kada se mleko ugrejalo, ali ne i provrelo, vreme je da pravite šnenokle. Malo smanjite temperaturu ringle. Kašikom uzimajte ulupana belanca i ubacujte u mleko. Posle najviše dva-tri minuta počeće da rastu, pa je vreme da ih okrenete kašikom.
Možda će vam delovati teško da ih okrenete ili će vam se i raspasti, ali ne brinite, sve će se iskoristiti. Ukoliko počne to da vam se dešava, uzmite malo mleka, pa ih prelijte dok se još kuvaju.
Kada budu gotove sa obe strane, vadite ih rešetkom i ređajte u posebne posudice ili u jednu veliku, kako vam volja. Kada potrošite sva belanca, mleko sklonite sa ringle.
U žumanca dodajte šećer i vanilin-šećer i njih dobro mikserom umutite. Kada postanu penasta, sjedinite ih još malo varjačom. Sipajte kašiku ili dve mleka u žumanca, pa promešajte dok se ne sjedini.
Mleko vratite na jaču temperaturu i postepeno ubacujte žumanca u njega neprestano mešajući. Dobićete gust krem, pa sklonite šerpu sa ringle.
Gotov krem od žumanaca i mleka prelijte preko gotovih šnenokli i stavite u frižider da se dobro ohladi.
Prijatno!

LJUTENICA KAO STVORENA ZA OVU ZIMU! Uz nju ćete sve lakše podneti, recept oko kojeg će se otimati
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)