Ovo je najbrutalniji recept za šnenokle! Ne postoje laganije niti kremastije, ovu verziju ćete obožavati
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.

Šnenokle su starinski omiljeni recept naših baka.
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.
Potrebni sastojci:
4 jajeta
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
1 l mleka
1 kesica vanilin šećera 5 kašika šećera
malo soli
Način pripreme:
Stavite mleko da se greje na srednjoj temperaturi. Za to vreme odvojte belanca od žumanaca i žumanca ostavite po strani, dok ćete belanca sa solju umutiti mikserom u sneg.
Ukoliko volite da poslastica bude slađa, možete po svom ukusu dodati još šećera.
Kada se mleko ugrejalo, ali ne i provrelo, vreme je da pravite šnenokle. Malo smanjite temperaturu ringle. Kašikom uzimajte ulupana belanca i ubacujte u mleko. Posle najviše dva-tri minuta počeće da rastu, pa je vreme da ih okrenete kašikom.
Možda će vam delovati teško da ih okrenete ili će vam se i raspasti, ali ne brinite, sve će se iskoristiti. Ukoliko počne to da vam se dešava, uzmite malo mleka, pa ih prelijte dok se još kuvaju.
Kada budu gotove sa obe strane, vadite ih rešetkom i ređajte u posebne posudice ili u jednu veliku, kako vam volja. Kada potrošite sva belanca, mleko sklonite sa ringle.
U žumanca dodajte šećer i vanilin-šećer i njih dobro mikserom umutite. Kada postanu penasta, sjedinite ih još malo varjačom. Sipajte kašiku ili dve mleka u žumanca, pa promešajte dok se ne sjedini.
Mleko vratite na jaču temperaturu i postepeno ubacujte žumanca u njega neprestano mešajući. Dobićete gust krem, pa sklonite šerpu sa ringle.
Gotov krem od žumanaca i mleka prelijte preko gotovih šnenokli i stavite u frižider da se dobro ohladi.
Prijatno!

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Ovo je najbrutalniji recept za šnenokle! Ne postoje laganije niti kremastije, ovu verziju ćete obožavati
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.

Komentari(0)