ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

Sastojci:
4 belanca
4 žumanca
Možda vas zanima:

Čuvene šnenokle po receptu Milene Dravić morate zapisati: Ukusan kolač koji vraća u detinjstvo svakim zalogajem
Šnenokle su poslastica koja je osvojila srca mnogih, uključujući i poznatu glumicu Milenu Dravić, koja je svojim šarmom inspirisala mnoge generacije

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

Čuvene šnenokle po receptu Milene Dravić morate zapisati: Ukusan kolač koji vraća u detinjstvo svakim zalogajem
Šnenokle su poslastica koja je osvojila srca mnogih, uključujući i poznatu glumicu Milenu Dravić, koja je svojim šarmom inspirisala mnoge generacije

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
Možda vas zanima:

Čuvene šnenokle po receptu Milene Dravić morate zapisati: Ukusan kolač koji vraća u detinjstvo svakim zalogajem
Šnenokle su poslastica koja je osvojila srca mnogih, uključujući i poznatu glumicu Milenu Dravić, koja je svojim šarmom inspirisala mnoge generacije

NEKADA SU IH OBOŽAVALI, A SADA MNOGI NE ZNAJU ZA NJIH Ova 3 slatkiša obožavala je cela Jugoslavija
Danas su mnogi zaboravili na njih.
4 kašike šećera
litar mleka
10 komada keksa
korica limuna
Priprema:
U posudu za posluživanje složite keks.
Umutite žumanca i tri kašike šećera mikserom i narendajte limunovu koricu.
Stavite mleko da prokuva i umutite sneg od belanaca i jedne, preostale, kašike šećera.
U mleko koje je provrilo kašikom sipajte sneg od belanaca i kratko kuvajte u mleku, zatim ih slažite na keks.
U preostalo mleko dodajte umućena jaja sa šećerom, kuvajte 2-3 minuta, a potom sve sipajte u činiju preko keksa.
Pustite da se ohladi, po želji narendajte tamnučokoladu i ostavite u frižideru da se ohladi do serviranja.
Prijatno!
Pročitajte još:
https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/81926/mirisne-pijane-kiflice-da-sve-cula-uzivaju/vest

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)