MIRISNE Pijane kiflice, da sve čula UŽIVAJU!
Pijane kiflice su ukusan dezert još iz vremena naših baka, idealan je za sve koji vole starinske kolače, a uz njega će sigurno uživati cela porodica.
Ostalo je samo da spremimo kiflice i prepustimo se magiji.
Sastojci:
500 g brašna
Možda vas zanima:
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji se topi ustima, svi će ga obožavati, a sprema se za čas!
Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.
Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.
Možda vas zanima:
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji se topi ustima, svi će ga obožavati, a sprema se za čas!
Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.
Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.
Možda vas zanima:
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji se topi ustima, svi će ga obožavati, a sprema se za čas!
Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.
Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.
200 ml ulja
300 ml piva
1 prašak za pecivo
Dekoracija:
Mleveni orasi, kokos po želji
Sirup:
500 g šećera
500 ml vode
1 limun
Priprema:
Sirup: Stavite šećer i vodu na ringlu i kad proključa ostaviti da vri još 15 minuta. Pred kraj kuvanja u sirup iscedite sok od limuna.
Kolači: Od brašna, ulja, piva i praška za pecivo zamesite testo. Razvaljajte oklagijom na debljinu oko 1 cm. Isecite na trake jednake dužine (kolika želite da bude kiflica) i širine. Svaku tračicu uvaljajte i savijte u oblik polumeseca. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene. Odmah pivčiće prelijte mlakim sirupom. Kada upiju sirup, uvaljajte ih u orahe. Možete pola kiflica da uvaljate u kokos.
Prijatno!
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Komentari(0)