Čuvene šnenokle po receptu Milene Dravić morate zapisati: Ukusan kolač koji vraća u detinjstvo svakim zalogajem
Šnenokle su poslastica koja je osvojila srca mnogih, uključujući i poznatu glumicu Milenu Dravić, koja je svojim šarmom inspirisala mnoge generacije

Ovaj recept, koji je proslavila u seriji "Metla bez drške", predstavlja spoj tradicionalne recepture i jednostavne pripreme, idealne za sve ljubitelje dobrog ukusa.
Komšinica Dušica, šuškajući dok kotrlja ime omiljene poslastice, svuda je pratila glavne aktere priče, pojavljujući se kada je najmanje očekujete i noseći pod rukom neizostavnu šerpicu sa šnenoklama. Pufnastim, vazdušastim kolačiće, koji neodoljivo podseća na oblake i garantuje savršen užitak.
Kako se prave šnenokle Milene Dravić?
Dušica, koju je u seriji tumačila legandarna glumica, ponosila se svojim tradicinalnim porodičnim receptom za šnenokle. Zato, donosimo bakin recept za šnenokle. Ovaj kolač pravi se od samo 5 sastojaka i to prilično lako. Ako volite brze i jednostavne poslastice, probajte i recpt za sladoled tortu sa oblandama.
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić
Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić
Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić
Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.
Sastojci:
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić
Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Najlepši recept naših majki, da vam dom zamiriše na detinjstvo!
Sjajan recept za poslasticu koju ste svi jedva čekali da vam mama napravi kada ste bili deca.

DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić
Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.
1l mleka
6 jaja
4 kašike šećera
40 g vanilin šećera
2 kašike brašna (ravne)
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer i pustite da provri. Dok se mleko greje, belanca sa kašikom šećera umutite u čvrst šne. Kada mleko provri, smanjite vatru. Lagano uzimajte kašiku po kašiku umućenih belanaca i spuštajte u mleko, kao kad pravite knedle. Kuvajte po 10 sekundi i vadite odgovarajućom rešetkom.
Belanca stavljajte u cediljku, da se dobro ocede, a oceđeno mleko sačuvajte. U njega ćete staviti šećer, brašno i žumanca i dobro promešati da se sjedine.
Smešu koju ste dobili ukuvaćete u ostatku mleka koje je ostavljeno da lagano vri. Mešajte bez prestanka, kao kada kuvate puding, dok ne dobijete žućkast krem.
Sklonite žuti krem sa vatre. Kuvane oblačiće od belanca stavite u posudice, prelijte žutim kremom i služite. Možete dodati keks, komadiće čokolade, cimet ili preliti topingom po želji.
Ovaj neodoljivi desert savršen je za sve prilike, bilo da ga pripremate za porodično okupljanje ili kao završni dodir nakon večere sa dragim gostima. Njegova jednostavnost u pripremi i fantastičan ukus osvojiće svačije nepce, dok će priča o Mileni Dravić dodati poseban šarm svakom zalogaju.
Uživajte u svakom trenutku dok se prepustite ovoj neodoljivoj poslastici!

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Komentari(0)