Čuvene šnenokle po receptu Milene Dravić morate zapisati: Ukusan kolač koji vraća u detinjstvo svakim zalogajem
Šnenokle su poslastica koja je osvojila srca mnogih, uključujući i poznatu glumicu Milenu Dravić, koja je svojim šarmom inspirisala mnoge generacije
Ovaj recept, koji je proslavila u seriji "Metla bez drške", predstavlja spoj tradicionalne recepture i jednostavne pripreme, idealne za sve ljubitelje dobrog ukusa.
Komšinica Dušica, šuškajući dok kotrlja ime omiljene poslastice, svuda je pratila glavne aktere priče, pojavljujući se kada je najmanje očekujete i noseći pod rukom neizostavnu šerpicu sa šnenoklama. Pufnastim, vazdušastim kolačiće, koji neodoljivo podseća na oblake i garantuje savršen užitak.
Kako se prave šnenokle Milene Dravić?
Dušica, koju je u seriji tumačila legandarna glumica, ponosila se svojim tradicinalnim porodičnim receptom za šnenokle. Zato, donosimo bakin recept za šnenokle. Ovaj kolač pravi se od samo 5 sastojaka i to prilično lako. Ako volite brze i jednostavne poslastice, probajte i recpt za sladoled tortu sa oblandama.
Možda vas zanima:
DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić
Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.
REČI MILENE DRAVIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA SVIMA ODZVANJAJU U UŠIMA: Otkrili su kakav je zaista život bračnog para BEZ DECE
Bradovi srpskog glumišta Milena Dravić i Dragan Nikolić ostavili su neizbrisiv trag u našoj kinematografiji.
Možda vas zanima:
DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić
Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.
REČI MILENE DRAVIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA SVIMA ODZVANJAJU U UŠIMA: Otkrili su kakav je zaista život bračnog para BEZ DECE
Bradovi srpskog glumišta Milena Dravić i Dragan Nikolić ostavili su neizbrisiv trag u našoj kinematografiji.
Možda vas zanima:
DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić
Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.
REČI MILENE DRAVIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA SVIMA ODZVANJAJU U UŠIMA: Otkrili su kakav je zaista život bračnog para BEZ DECE
Bradovi srpskog glumišta Milena Dravić i Dragan Nikolić ostavili su neizbrisiv trag u našoj kinematografiji.
Sastojci:
Možda vas zanima:
DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić
Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.
REČI MILENE DRAVIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA SVIMA ODZVANJAJU U UŠIMA: Otkrili su kakav je zaista život bračnog para BEZ DECE
Bradovi srpskog glumišta Milena Dravić i Dragan Nikolić ostavili su neizbrisiv trag u našoj kinematografiji.
Možda vas zanima:
DA LI ZNATE KAKO SU SE UPOZNALI? Otkrivena velika tajna o početku ljubavi Dragana Nikolića i Milene Dravić
Njihova ljubavna priča je započela 1969. godine na snimanju filma "Horoskop", kada su se upoznali i kada im se dogodila ljubav. Film je režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur.
REČI MILENE DRAVIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA SVIMA ODZVANJAJU U UŠIMA: Otkrili su kakav je zaista život bračnog para BEZ DECE
Bradovi srpskog glumišta Milena Dravić i Dragan Nikolić ostavili su neizbrisiv trag u našoj kinematografiji.
1l mleka
6 jaja
4 kašike šećera
40 g vanilin šećera
2 kašike brašna (ravne)
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer i pustite da provri. Dok se mleko greje, belanca sa kašikom šećera umutite u čvrst šne. Kada mleko provri, smanjite vatru. Lagano uzimajte kašiku po kašiku umućenih belanaca i spuštajte u mleko, kao kad pravite knedle. Kuvajte po 10 sekundi i vadite odgovarajućom rešetkom.
Belanca stavljajte u cediljku, da se dobro ocede, a oceđeno mleko sačuvajte. U njega ćete staviti šećer, brašno i žumanca i dobro promešati da se sjedine.
Smešu koju ste dobili ukuvaćete u ostatku mleka koje je ostavljeno da lagano vri. Mešajte bez prestanka, kao kada kuvate puding, dok ne dobijete žućkast krem.
Sklonite žuti krem sa vatre. Kuvane oblačiće od belanca stavite u posudice, prelijte žutim kremom i služite. Možete dodati keks, komadiće čokolade, cimet ili preliti topingom po želji.
Ovaj neodoljivi desert savršen je za sve prilike, bilo da ga pripremate za porodično okupljanje ili kao završni dodir nakon večere sa dragim gostima. Njegova jednostavnost u pripremi i fantastičan ukus osvojiće svačije nepce, dok će priča o Mileni Dravić dodati poseban šarm svakom zalogaju.
Uživajte u svakom trenutku dok se prepustite ovoj neodoljivoj poslastici!
PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara
Donosimo vam najbolji recept za lovačku salatu, koja se sprema jednostavnije od ajvara.
OBARA S NOGU SLOVENCE I ITALIJANE Branka neumorna i u penziji, najponosnija na specijalitet koji je naučila od svekrve a to je slatko od šljiva punjeno orahom
Za žene na selu, naročito starije životne dobi karakteristično je da se bave pripremom zimnice, slatke ili kisele i uglavnom je to za porodične potrebe i za bliže prijatelje.
OD MAĐARSKE DO SRPSKE KUHINJE Riblji paprikaš koji oduzima dah!
Riblji paprikaš je jedno od najstarijih i najpoznatijih jela koje potiče iz mađarske kuhinje ali je postalo popularno i kod Srba naročito na severu Bačke.
Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača
Komentari(0)