POSNI NAMAZ NA VODI OBARA S NOGU: Jeftin, zdrav i gotov za nekoliko minuta
U vreme strogog posta često ponestane ideja za ukusne obroke na vodi.

Veliki post nije samo vreme telesnog uzdržanja, već i duhovne obnove, prilika da kroz odricanje pronađemo dublji smisao vere. Kada se u danima strogog posta hrana priprema isključivo na vodi, mnogi se susreću s izazovom: kako pronaći jela koja su istovremeno ukusna, zdrava i jednostavna za pripremu.
Post nas podseća na skromnost i jednostavnost, ali to ne znači da trpeza mora biti jednolična. Naprotiv, priroda nam daruje obilje namirnica od kojih možemo pripremiti blagoslovene obroke koji će okrepiti telo i dušu. Jedno od takvih jela je pašteta od belog pasulja – jednostavan, ali bogatog ukusa, koja može biti deo svakodnevne posne trpeze.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
- 470 g belog pasulja iz konzerve
- 1 ljuta papričica, isečena
- ½ kašičice luka u prahu
- 1 čen belog luka
- 1 šaka vlašca, iseckanog
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 1 kašičica soli
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Možda vas zanima:

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme

Leskovačka mućkalica: Pikantna mesna čarolija iz crepulje koja osvaja nepca
Leskovačka mućkalica nije samo jelo – to je doživljaj! Miris pečene paprike, sočnog mesa i pikantnih začina obuzima čula i vraća nas u srce juga Srbije, gde se tradicija i gastronomija prepliću u savršenom skladu. Ovo legendarno jelo nastalo je u Leskovcu, prestonici roštilja, a danas ga obožavaju širom Srbije i Balkana.
Priprema:
Pasulj iz konzerve ocediti, isprati, pa sve sastojke staviti u blender i blendirati dok se ne dobije kremasta smesa. Testirati ukus i po potrebi dodati još limunovog soka ili soli. Ovaj namaz može se služiti uz integralni hleb, sveže povrće ili kao dodatak posnim jelima. Za bogatiji ukus, može se posuti mlevenom paprikom.
Dok postimo, učimo da cenimo jednostavne ukuse i Božje darove u najčistijem obliku. Svaki zalogaj pripremljen s ljubavlju i zahvalnošću donosi ne samo telesnu snagu, već i duhovnu radost. Neka i ovaj skromni namaz bude podsetnik da je snaga u jednostavnosti i da istinska sitost dolazi iz vere i ljubavi.
Sensa

Najukusnija gibanica i to bez jaja: Vaša posna trpeza biće neodoljiva, sa ovim receptom nema greške
Ukoliko ne jedete hranu životinjskog porekla, ne morate da se odričete svojih omiljenih jela, a gibanica je svakako jedno od onih kojima niko ne može da odoli, zar ne?

PREBRANAC NA BAKIN NAČIN: Ovakav još niste probali (VIDEO)
Tako je sladak da ćete "obrisati" tanjire

Starinski recept za posnu štrudlu koji nema premca: Svaki zalogaj je uživanje, ukus koji vraća u detinjstvo
Savršen slatkiš iz vaše kuhinje za dane posta, ali i van njega

POSNI NAMAZ NA VODI OBARA S NOGU: Jeftin, zdrav i gotov za nekoliko minuta
U vreme strogog posta često ponestane ideja za ukusne obroke na vodi.

Kako se sprema POSNO TESTO? Evo šta vam je potrebno od sastojaka
Testo ima i posni način pripreme
Komentari(0)