Omiljena torta Josipa Broza Tita: Ovako su je pravile stare domaćice
Starinska torta od oraha, jaja i mleka najbolja je od svih - a kada je napravite shvatićete i zašto
Svi znamo da je Josip Broz bio veliki hedonista, pa je tako imao i istančan ukus za hranu, a ovo je jedna od torti koju je zaista obožavao i predlažemo vam da je napravite - što pre.
Sastojci za jednu koru (peku se ukupno 3):
- 4 belanca
- 5 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 1 kašika prezli
- 4 kašike oraha
Prvi deo fila
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Ovo je jedina žena koja je odbrusila Titu pred celom Jugoslavijom: Zbog njenih reči nastao pravi muk
Legendarna Desanka Perović svojevremeno je sa dve reči zapušila usta Josipu Brozu Titu, jer je kao svetska šampionka i svetska rekorderka imala pravo na to
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Ovo je jedina žena koja je odbrusila Titu pred celom Jugoslavijom: Zbog njenih reči nastao pravi muk
Legendarna Desanka Perović svojevremeno je sa dve reči zapušila usta Josipu Brozu Titu, jer je kao svetska šampionka i svetska rekorderka imala pravo na to
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Ovo je jedina žena koja je odbrusila Titu pred celom Jugoslavijom: Zbog njenih reči nastao pravi muk
Legendarna Desanka Perović svojevremeno je sa dve reči zapušila usta Josipu Brozu Titu, jer je kao svetska šampionka i svetska rekorderka imala pravo na to
- 500ml mleka
- 2 kesice vanilin pudinga
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Ovo je jedina žena koja je odbrusila Titu pred celom Jugoslavijom: Zbog njenih reči nastao pravi muk
Legendarna Desanka Perović svojevremeno je sa dve reči zapušila usta Josipu Brozu Titu, jer je kao svetska šampionka i svetska rekorderka imala pravo na to
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Ovo je jedina žena koja je odbrusila Titu pred celom Jugoslavijom: Zbog njenih reči nastao pravi muk
Legendarna Desanka Perović svojevremeno je sa dve reči zapušila usta Josipu Brozu Titu, jer je kao svetska šampionka i svetska rekorderka imala pravo na to
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Ovo je jedina žena koja je odbrusila Titu pred celom Jugoslavijom: Zbog njenih reči nastao pravi muk
Legendarna Desanka Perović svojevremeno je sa dve reči zapušila usta Josipu Brozu Titu, jer je kao svetska šampionka i svetska rekorderka imala pravo na to
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Ovo je jedina žena koja je odbrusila Titu pred celom Jugoslavijom: Zbog njenih reči nastao pravi muk
Legendarna Desanka Perović svojevremeno je sa dve reči zapušila usta Josipu Brozu Titu, jer je kao svetska šampionka i svetska rekorderka imala pravo na to
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Ovo je jedina žena koja je odbrusila Titu pred celom Jugoslavijom: Zbog njenih reči nastao pravi muk
Legendarna Desanka Perović svojevremeno je sa dve reči zapušila usta Josipu Brozu Titu, jer je kao svetska šampionka i svetska rekorderka imala pravo na to
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Ovo je jedina žena koja je odbrusila Titu pred celom Jugoslavijom: Zbog njenih reči nastao pravi muk
Legendarna Desanka Perović svojevremeno je sa dve reči zapušila usta Josipu Brozu Titu, jer je kao svetska šampionka i svetska rekorderka imala pravo na to
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Ovo je jedina žena koja je odbrusila Titu pred celom Jugoslavijom: Zbog njenih reči nastao pravi muk
Legendarna Desanka Perović svojevremeno je sa dve reči zapušila usta Josipu Brozu Titu, jer je kao svetska šampionka i svetska rekorderka imala pravo na to
Drugi deo fila
- 12 žumanaca
- 80ml vode
- 150 gr šećera
I još
- 250gr margarina
- 175gr prah šećera
- 100gr bele čokolade
- 100gr crne čokolade
- Šlag za dekoraciju
Priprema
- Umutiti belanca, šećer i kašiku, kašiku prezle, orahe. Dobijenu smesu izliti u pleh i peći. Tako pečete tri kore.
- Prvi fil napravite tako što ćete u pola litre mleka skvuati dva pudinga sa šećerom i brašnom.
- Drugi fil pravite tako što ćete umutiti žumanca i šećer, dodati pomalo vode. Tu smesu skuvajte na pari.
- Umutite maslac i šećer u prahu. Maslacu dodajte skuvan puding i skuvan fil od žumanaca. Sve zajedno umutite u jedan fil.
- Taj dobijeni fil podelite na dva dela, u jedan dodajete crnu čokoladu, a u drugi belu čokoadu. Filujte korice i ukrasite šlagom.
Pogledajte i video sa detaljnim uputstvom:
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)