Uljevak pita, na čaše: Gotova je za samo 5 minuta, a nema mekše i jeftinije
Donosimo vam najbolji recept za uljevak pitu na čaše, kojoj nema ravne.

Sastojci :
2 jaja
1 prašak za pecivo
3 pune kašike pšeničnog brašna
3 pune kašike kukuruznog brašna
1 časa jogurta
Soli po ukusu
Priprema:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

Kako se pravio slatki pasulj za zadušnice: Starinski recept iz okoline Zaječara koji spaja pasulj, suvo grožđe i med
U nekim selima istočne Srbije, pasulj se za zadušnice nije kuvao samo na slano – već i na slatko. Bez mesa, bez luka, ali sa suvim grožđem, medom i orasima. Jelo tuge i nade, koje se danas retko pamti.

U testo uvek dodajte jedan tajni sastojak: Sva peciva će biti ukusnija i mekša, otkrivaju pekari
Iskusni pekari su otkrili šta oni dodaju u testo kako bi ono imalo savršen ukus

Kako se u Resavi pravila “ljutina za zimu”: Zaboravljen zeleni ajvar sa belim lukom i brašnom
U selima između Despotovca i Rekovca, žene su spremale posebnu zimnicu od zelene paprike, belog luka i brašna. “Ljutina” se nije mazala – već grabila kašikom, služila uz vruću proju i čuvala u podrumu kao oštar znak prave zime.
Komentari(0)