Recept za slavsko žito sa tri tajne: Domaćice ga prenose sa kolena na koleno, jedan od najstarijih recepata
Ovaj recept se smatra jednim od najstarijih i domaćice ga prenose s kolena na koleno
Mnoge porodice u Srbiji i dalje neguju tradiciju slavljenja krsne slave. Nekima je to prilika da okupe prijatelje i članove porodice, dok je drugima način da uz bogatu trpezu provedu vreme sa najbližima. Ipak, jedno je svima zajedničko - na slavskom stolu uvek mora biti žito, pogača i sveća.
Bez obzira na to da li slavite u užem krugu od nekoliko ljudi ili pripremate slavlje za više desetina gostiju, bitno je da na stolu budu glavni simboli slave. Jedan od njih je i žito, za koje vam danas donosimo recept koji mnoge domaćice nazivaju "žito sa tri tajne".
Sastojci:
500 g bele pšenice
Možda vas zanima:
RECEPT SPECIJALITETA KRALJICE DRAGE Evo šta je za slavu žena Aleksandra Obrenovića sama spremala
Iako se veruje da je kraljica slabo jela, imala je dobar ukus i svake godine se sama pripremala ključnu stvar za slavu.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
RECEPT SPECIJALITETA KRALJICE DRAGE Evo šta je za slavu žena Aleksandra Obrenovića sama spremala
Iako se veruje da je kraljica slabo jela, imala je dobar ukus i svake godine se sama pripremala ključnu stvar za slavu.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
RECEPT SPECIJALITETA KRALJICE DRAGE Evo šta je za slavu žena Aleksandra Obrenovića sama spremala
Iako se veruje da je kraljica slabo jela, imala je dobar ukus i svake godine se sama pripremala ključnu stvar za slavu.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
RECEPT SPECIJALITETA KRALJICE DRAGE Evo šta je za slavu žena Aleksandra Obrenovića sama spremala
Iako se veruje da je kraljica slabo jela, imala je dobar ukus i svake godine se sama pripremala ključnu stvar za slavu.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
RECEPT SPECIJALITETA KRALJICE DRAGE Evo šta je za slavu žena Aleksandra Obrenovića sama spremala
Iako se veruje da je kraljica slabo jela, imala je dobar ukus i svake godine se sama pripremala ključnu stvar za slavu.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
RECEPT SPECIJALITETA KRALJICE DRAGE Evo šta je za slavu žena Aleksandra Obrenovića sama spremala
Iako se veruje da je kraljica slabo jela, imala je dobar ukus i svake godine se sama pripremala ključnu stvar za slavu.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
RECEPT SPECIJALITETA KRALJICE DRAGE Evo šta je za slavu žena Aleksandra Obrenovića sama spremala
Iako se veruje da je kraljica slabo jela, imala je dobar ukus i svake godine se sama pripremala ključnu stvar za slavu.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Priprema:
Možda vas zanima:
RECEPT SPECIJALITETA KRALJICE DRAGE Evo šta je za slavu žena Aleksandra Obrenovića sama spremala
Iako se veruje da je kraljica slabo jela, imala je dobar ukus i svake godine se sama pripremala ključnu stvar za slavu.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
RECEPT SPECIJALITETA KRALJICE DRAGE Evo šta je za slavu žena Aleksandra Obrenovića sama spremala
Iako se veruje da je kraljica slabo jela, imala je dobar ukus i svake godine se sama pripremala ključnu stvar za slavu.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pšenicu očistite i dobro operite, zatim je potopite u vodi i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan je ponovo operite i stavite da se kuva. Kuvanje traje nekoliko sati, a ekspres lonac može ubrzati proces.
Kada je pšenica kuvana, ostavite je da se ohladi, zatim je procedite, ali je nemojte ispirati (to je prva tajna). Potom je sameljite na mašini za meso, ali nemojte mleti previše sitno (to je druga tajna).
U smesu dodajte šećer, mlevene orahe, vanilin šećer i malo muskatnog oraščića. Sve sastojke pažljivo sjedinite, najbolje rukama (to je treća tajna). Žito prebacite u činiju i spremno je za nošenje u crkvu, a zatim za posluženje gostima na dan slave.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Komentari(0)