Prava bomba od ručka: Pileća kapama je obrok pun proteina i vitamina
Pileća kapama je neobičan, ali izuzetno zdrav ručak koji se lako sprema

Sastojci:
1kg piletine
2 šargarepe
500- 600gr očišćenog spanaća
Ulje, suvi začin, začinska crvena paprika-slatka i ljuta, biber.
Vodu dodati po potrebi oko 300-400ml.
Prilog uz kapamu - Kiselo mleko ili pavlaka.
Priprema:
Izmešajte sve začine pa u njih lepo uvaljajte komade piletine. Tako mariniranu piletinu stavite u tiganj da se isprži sa svih strana. Zatim izvadite piletinu iz tiganja, pa u toj masnoći prodinstajte luk i šargarepu. Zatim na to povrće posložite sloj seckanog svežeg spanaća, a potom piletine, pa spanaća pa vode. Poklopite i kuvajte neko vreme dok se piletina sasvim ne odvaja od kosti. Poslužite uz kiselo mleko.

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)