Prava bomba od ručka: Pileća kapama je obrok pun proteina i vitamina
Pileća kapama je neobičan, ali izuzetno zdrav ručak koji se lako sprema

Sastojci:
1kg piletine
5-6 glavica crnog luka
2 šargarepe
500- 600gr očišćenog spanaća
Ulje, suvi začin, začinska crvena paprika-slatka i ljuta, biber.
Vodu dodati po potrebi oko 300-400ml.
Prilog uz kapamu - Kiselo mleko ili pavlaka.
Priprema:
Izmešajte sve začine pa u njih lepo uvaljajte komade piletine. Tako mariniranu piletinu stavite u tiganj da se isprži sa svih strana. Zatim izvadite piletinu iz tiganja, pa u toj masnoći prodinstajte luk i šargarepu. Zatim na to povrće posložite sloj seckanog svežeg spanaća, a potom piletine, pa spanaća pa vode. Poklopite i kuvajte neko vreme dok se piletina sasvim ne odvaja od kosti. Poslužite uz kiselo mleko.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)