Prava bomba od ručka: Pileća kapama je obrok pun proteina i vitamina
Pileća kapama je neobičan, ali izuzetno zdrav ručak koji se lako sprema
Sastojci:
1kg piletine
5-6 glavica crnog luka
2 šargarepe
500- 600gr očišćenog spanaća
Ulje, suvi začin, začinska crvena paprika-slatka i ljuta, biber.
Vodu dodati po potrebi oko 300-400ml.
Prilog uz kapamu - Kiselo mleko ili pavlaka.
Priprema:
Izmešajte sve začine pa u njih lepo uvaljajte komade piletine. Tako mariniranu piletinu stavite u tiganj da se isprži sa svih strana. Zatim izvadite piletinu iz tiganja, pa u toj masnoći prodinstajte luk i šargarepu. Zatim na to povrće posložite sloj seckanog svežeg spanaća, a potom piletine, pa spanaća pa vode. Poklopite i kuvajte neko vreme dok se piletina sasvim ne odvaja od kosti. Poslužite uz kiselo mleko.
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Komentari(0)