Prava bomba od ručka: Pileća kapama je obrok pun proteina i vitamina

16:00

Gastronomija 0

Pileća kapama je neobičan, ali izuzetno zdrav ručak koji se lako sprema

kapama
Shutterstock

Sastojci:

1kg piletine

5-6 glavica crnog luka
2 šargarepe
500- 600gr očišćenog spanaća
Ulje, suvi začin, začinska crvena paprika-slatka i ljuta, biber.
Vodu dodati po potrebi oko 300-400ml.
Prilog uz kapamu - Kiselo mleko ili pavlaka.

Priprema: 

Izmešajte sve začine pa u njih lepo uvaljajte komade piletine. Tako mariniranu piletinu stavite u tiganj da se isprži sa svih strana. Zatim izvadite piletinu iz tiganja, pa u toj masnoći prodinstajte luk i šargarepu. Zatim na to povrće posložite sloj seckanog svežeg spanaća, a potom piletine, pa spanaća pa vode. Poklopite i kuvajte neko vreme dok se piletina sasvim ne odvaja od kosti. Poslužite uz kiselo mleko.

Komentari(0)

Loading