Danas ne postoji mesto u Srbiji koje nije poznato po nekom specifičnom specijalitetu ili receptu. U Leskovcu će vas poslužiti najukusnijim roštiljem, u Užicu komplet lepinjom, na Zlatiboru kajmakom i pršutom, a u Vojvodini poslasticom koja je nezaobilazni gost svake tradicionalne trpeze – domaćom štrudlom.

pixabay
Možda vas zanima:

NAJPOPULARNIJE TRADICIONALNE ČORBE Njihov ukus će vas opčiniti
Spremanje hrane je sastavni deo srpske tradicije i kulture. U Srbiji je uobičajeno obedovanje 3 puta dnevno (doručak, ručak i večera), uz napomenu da je najvažniji obrok doručak, dok je najčešće najobimniji obrok – ručak.

ZLATNE RUKE LEK ZA SRCE I DUŠU Sokobanja kao domaćin za sve ljubitelje tradicionalne srpske hrane
Turističko-kulturna manifestacija „Zlatne ruke“ održava se od 1983. god. i predstavlja takmičenje u pripremanju starih, zaboravljenih jela i veštinama starih zanata.
Možda vas zanima:

NAJPOPULARNIJE TRADICIONALNE ČORBE Njihov ukus će vas opčiniti
Spremanje hrane je sastavni deo srpske tradicije i kulture. U Srbiji je uobičajeno obedovanje 3 puta dnevno (doručak, ručak i večera), uz napomenu da je najvažniji obrok doručak, dok je najčešće najobimniji obrok – ručak.

ZLATNE RUKE LEK ZA SRCE I DUŠU Sokobanja kao domaćin za sve ljubitelje tradicionalne srpske hrane
Turističko-kulturna manifestacija „Zlatne ruke“ održava se od 1983. god. i predstavlja takmičenje u pripremanju starih, zaboravljenih jela i veštinama starih zanata.
Srpska kuhinja oduvek je predstavljala neiscrpan izvor inspiracije za one koji vole da kuvaju, ali i za one koji uživaju u njenim čarobnim ukusima. Jedna od vanvremenskih poslatica, koja i danas inspiriše mnogobrojne domaćice da se posvete njenom što boljem ukusu i dekoraciji, je štrudla sa makom.
Najstariji recept za štrudlu datira iz 1696. i čuva se u Bečkoj državnoj biblioteci. Po legendi, štrudlu su Austrijancima ostavili Turci prilikom povlačenja nakon poraza 1683.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 150 gr kristal šećera
- 4 žumanceta
- oko 7 dl mleka (ili vode)
- kesica kvasca
- 150 gr masti ili margarina
Za nadev:
- 600g maka
- 500ml mleka (ili vode)
- 400g šećera
Priprema:

printscreen Youtube

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)