Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša

11:00

Gastronomija 0

Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu

Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša
Shutterstock

Sastojci:

1kg brašna T-400 glatko (100 do 150g. za posipanje)

100ml voda
100ml mleko
1 kašičica šećer
20 do 25g kvasca
2 kašičice brašna
3 jaja
180 grama kiselog mleka
300 grama mrvljenog sira
1,5 kašičicu soli
1 prašak za pecivo
1 kašika jabukovog sirćeta

Priprema:

Sačekajte da se kvasac aktivira, zatim dodajte 3 jaja, 180gr. ili čaša kiselog mleka- može i grčki jogurt, 300gr mrvljenog tvrđeg sira, 1,5 kašičice soli, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica alkoholnog ili jabukovog sirćeta.

Postepeno dodajte brašno i zamesite testo srednje čvrstine glatko. Zamešeno testo stavite u vrećicu i ostavite u frižider 1h. Nakon toga testo istanjiti na 1 centimetar debljine, izrežite i pržite na vrelom ulju bez daljeg stasavanja. Odlažite na rešetkastoj podlozi da bi bile hrskave.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

 

Komentari(0)

Loading