Ovo je tajna originalne srpske domaće supe: Ovako će vam uvek biti jaka, ukusna i zdrava! Oporaviće ceo organizam
Nekada je bilo dobro poznato... Ručak počinje tanjirom vruće domaće supe. Ako biste se rado vratili u ovo doba morate znati koje su tajne pravljenja prave domaće supe.

Nekada nije pitanje ni vremena već su se ljudi odvikli od ove zdrave i korisne navike. Tanjir supe zdravlje znači... Pospešuje probavu, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti.
Ako želite da dobijete najbolju domaću supu morate da sledite sledeća pravila:
- Supa se pravi od starije živine ili goveđeg mesa, a ako možete da nađete šuplje goveđe kosti tim bolje. Za čorbe se uvek bira mlado meso, piletina i teletina.
Možda vas zanima:

Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša

RECEPT KOJI OKREPLJUJE TELO I LEČI BOLESTI! Treba je svaka SRPSKA KUĆA, POSEBNO KAD ZAHLADNI (FOTO)
Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti
Možda vas zanima:

Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša

RECEPT KOJI OKREPLJUJE TELO I LEČI BOLESTI! Treba je svaka SRPSKA KUĆA, POSEBNO KAD ZAHLADNI (FOTO)
Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti
Možda vas zanima:

Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša

RECEPT KOJI OKREPLJUJE TELO I LEČI BOLESTI! Treba je svaka SRPSKA KUĆA, POSEBNO KAD ZAHLADNI (FOTO)
Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti
- Da bi supa imala jak ukus potrebno je da meso i zelen stavite u hladnu vodu da se kuvaju. Za blaži ukus supe, a jači mesa stavite ga u vruću vodu i kuvajte.
- Najbolja supa je kad se pomešaju dve vrste mesa, govedina i parče piletine.
- Osim mesa dobru supu ne možemo zamisliti bez povrća kao što je šargarepa, peršunov koren, peršunov list, paškanat, celer, a so i biber stavljate po ukusu.
- Količina mesa zavisi od broja ukućana, a od prilike ide 150 g po osobi.
- Kad se sve stavi u lonac pojačati vatru dok sve ne proključa, a potom poklopiti i pustiti da se kuva oko 1 sat.
-Posebnu aromu domaćoj supi uvek daje crni luk. Očišćenu glavicu prepolovite na pola i blago zapeći direktno na ringli. Tako zapečen luk dodate u šerpu.
- Nikada ne dolivate u supu hladnu vodu, već uvek vruću, pa nastavite proces kuvanja. Da bi sve bilo dobro skuvano potrebno je kuvati bar 2 sata.
- Uvek supu procedite, da biste ostranili parčiće od mesa koji plivaju najčešće po površini šerpe i da vam supa ne bi bila mutna.
- Skuvano povrće i meso procedite i u preručite u drugu posudu, a vodu od kuvanja, to jest supu, začinite biberom i dodajte rezance.
- Kuvano povrće i meso poslužite uz supu, zdravo je i ukusno.
Ukoliko poštujete ove osnove za najbolju domaću supu sigurno ćete postati pravi majstor u pripremi prave domaće supe.

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)