Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša
Međutim, dešava se da se knedle za supu raspadaju ili su tvrde, ili pak gnjecave. Verovatno ne napravite dobru gustinu smese ili ne stavite potreban odnos sastojaka. Otkrivamo vam tajnu savršenih knedli:
1. Da ne bi bile gnjecave ili tvrde, stavite prašak za pecivo. Zahvaljujući njemu, knedle će biti vazdušaste, lepo će da narastu, a ne morate da čekate da smesa odstoji.
2. Kako knedle ne bi bile previše velike, stavljajte u supu pola kafene kašičice smese.
Možda vas zanima:
Ova domaća supa je postala hit među ženama i muškarcima: Jede se umesto večere, a kilogrami i salo se samo tope
Gubljenje kilograma nije nimalo lak proces, ali redukovanje ishrane i fizička aktivnost glavni su saveznici u tome.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Možda vas zanima:
Ova domaća supa je postala hit među ženama i muškarcima: Jede se umesto večere, a kilogrami i salo se samo tope
Gubljenje kilograma nije nimalo lak proces, ali redukovanje ishrane i fizička aktivnost glavni su saveznici u tome.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Možda vas zanima:
Ova domaća supa je postala hit među ženama i muškarcima: Jede se umesto večere, a kilogrami i salo se samo tope
Gubljenje kilograma nije nimalo lak proces, ali redukovanje ishrane i fizička aktivnost glavni su saveznici u tome.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
3. Kašičicu pre uzimanja smese za prvu knedlu zagrejte u supi, da se smesa ne bi zalepila za nju.
4. Za lep oblik knedli, smesu u kašičici oblikujte prvo o ivicu činije – tako će knedla imati pravilan oblik i biće glatka.
5. Knedle spuštajte uvek u vruću supu.
Sastojci:
1 jaje
1 prstohvat soli
1 kašičica ulja
1/2 kašičice praška za pecivo
5 kašika griza
Priprema:
Belance umutite viljuškom u čvrst šam. Dodajte žumance i sjedinite. Dodajte so, ulje, izmešajte viljuškom. Potom dodajte kašiku po kašiku griza, i na kraju prašak za pecivo. Sjediniti i kašičicom stavljajte smesu u supu. Kuvajte knedle oko 15 minuta (po potrebi i kraće ako isplivaju sve na površinu).
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Komentari(0)