Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša

Međutim, dešava se da se knedle za supu raspadaju ili su tvrde, ili pak gnjecave. Verovatno ne napravite dobru gustinu smese ili ne stavite potreban odnos sastojaka. Otkrivamo vam tajnu savršenih knedli:
1. Da ne bi bile gnjecave ili tvrde, stavite prašak za pecivo. Zahvaljujući njemu, knedle će biti vazdušaste, lepo će da narastu, a ne morate da čekate da smesa odstoji.
2. Kako knedle ne bi bile previše velike, stavljajte u supu pola kafene kašičice smese.
Možda vas zanima:

Ova domaća supa je postala hit među ženama i muškarcima: Jede se umesto večere, a kilogrami i salo se samo tope
Gubljenje kilograma nije nimalo lak proces, ali redukovanje ishrane i fizička aktivnost glavni su saveznici u tome.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Ova domaća supa je postala hit među ženama i muškarcima: Jede se umesto večere, a kilogrami i salo se samo tope
Gubljenje kilograma nije nimalo lak proces, ali redukovanje ishrane i fizička aktivnost glavni su saveznici u tome.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Ova domaća supa je postala hit među ženama i muškarcima: Jede se umesto večere, a kilogrami i salo se samo tope
Gubljenje kilograma nije nimalo lak proces, ali redukovanje ishrane i fizička aktivnost glavni su saveznici u tome.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
3. Kašičicu pre uzimanja smese za prvu knedlu zagrejte u supi, da se smesa ne bi zalepila za nju.
4. Za lep oblik knedli, smesu u kašičici oblikujte prvo o ivicu činije – tako će knedla imati pravilan oblik i biće glatka.
5. Knedle spuštajte uvek u vruću supu.
Sastojci:
1 jaje
1 prstohvat soli
1 kašičica ulja
1/2 kašičice praška za pecivo
5 kašika griza
Priprema:
Belance umutite viljuškom u čvrst šam. Dodajte žumance i sjedinite. Dodajte so, ulje, izmešajte viljuškom. Potom dodajte kašiku po kašiku griza, i na kraju prašak za pecivo. Sjediniti i kašičicom stavljajte smesu u supu. Kuvajte knedle oko 15 minuta (po potrebi i kraće ako isplivaju sve na površinu).

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

OVAJ DŽEM OD ŠLJIVA NEMA NI TRUNKU KONZERVANSA! Recept izvučen iz bakine fioke, zdravlje u tegli
Danas među kupovnim džemovima prepunih aditiva, retkost je pronaći recept bez trunke konzervansa.

Ukusne kiflice sa puterom i jednostavno da se prave: Baka nam donosi recept zlata vredan, ko proba neće se pokajati
Ove kiflice biće vaš izbor u mnogim prilikama.
Komentari(0)