Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša

Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Shutterstock

Međutim, dešava se da se knedle za supu raspadaju ili su tvrde, ili pak gnjecave. Verovatno ne napravite dobru gustinu smese ili ne stavite potreban odnos sastojaka. Otkrivamo vam tajnu savršenih knedli:

1. Da ne bi bile gnjecave ili tvrde, stavite prašak za pecivo. Zahvaljujući njemu, knedle će biti vazdušaste, lepo će da narastu, a ne morate da čekate da smesa odstoji.

2. Kako knedle ne bi bile previše velike, stavljajte u supu pola kafene kašičice smese.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3. Kašičicu pre uzimanja smese za prvu knedlu zagrejte u supi, da se smesa ne bi zalepila za nju.

4. Za lep oblik knedli, smesu u kašičici oblikujte prvo o ivicu činije – tako će knedla imati pravilan oblik i biće glatka.

5. Knedle spuštajte uvek u vruću supu.

Sastojci:

1 jaje

1 prstohvat soli

1 kašičica ulja

1/2 kašičice praška za pecivo

5 kašika griza

Priprema:

Belance umutite viljuškom u čvrst šam. Dodajte žumance i sjedinite. Dodajte so, ulje, izmešajte viljuškom. Potom dodajte kašiku po kašiku griza, i na kraju prašak za pecivo. Sjediniti i kašičicom stavljajte smesu u supu. Kuvajte knedle oko 15 minuta (po potrebi i kraće ako isplivaju sve na površinu).

Komentari(0)

Loading