Ova domaća supa je postala hit među ženama i muškarcima: Jede se umesto večere, a kilogrami i salo se samo tope
Gubljenje kilograma nije nimalo lak proces, ali redukovanje ishrane i fizička aktivnost glavni su saveznici u tome.

Ukoliko mučite muku sa viškom kilograma, sigurno ste do sada isprobali brojne dijete i metode mršavljenja, koje su dale manje ili veće rezultate.
Zdrava ishrana sastavljena od prirodnih namirnica je ključna, ali recepti nisu uvek ukusni niti laki. Ipak, nije uvek tako. Donosimo vam recept za domaću supu od koje se gube kilogrami koja se pravi jednostavno od povrća, a glavni sastojak je celer. Ovo povrće ima veoma malo kalorija, što ga čini odličnim saveznikom pri mršavljenju.
Sastojci:
biber i so po ukusu
Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije
Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije
Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije
1,5 litara vode
500 g korena celera
2 jabuke
1 litar bujona od povrća (200 g kupusa, 1 luk, 1 šargarepa, lovorov list, nekoliko čenova belog luka)
120 ml kokosovog mleka
maslinovo ulje
Priprema:
Prvo pripremamo čorbu od povrća. Stavite u šerpu isečen luk, šargarepu, beli luk, lovor i kupus. Prelijte vodom i kuvajte 20 minuta. U šerpi na malo ulja propržite seckan celer i seckanu jabuku. Dodajte 1 litar bujona od naše čorbe od povrća. Začinite i krčkajte 25 minuta. Sklonite sa ringle kada celer omekša, dodajte kokosovo mleko i štapnim mikserom izblendajte. Servirajte u tanjiru sa malo maslinovog ulja i peršunom.
(Krstarica)

Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.

Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije
Komentari(0)