Ova domaća supa je postala hit među ženama i muškarcima: Jede se umesto večere, a kilogrami i salo se samo tope
Gubljenje kilograma nije nimalo lak proces, ali redukovanje ishrane i fizička aktivnost glavni su saveznici u tome.

Ukoliko mučite muku sa viškom kilograma, sigurno ste do sada isprobali brojne dijete i metode mršavljenja, koje su dale manje ili veće rezultate.
Zdrava ishrana sastavljena od prirodnih namirnica je ključna, ali recepti nisu uvek ukusni niti laki. Ipak, nije uvek tako. Donosimo vam recept za domaću supu od koje se gube kilogrami koja se pravi jednostavno od povrća, a glavni sastojak je celer. Ovo povrće ima veoma malo kalorija, što ga čini odličnim saveznikom pri mršavljenju.
Sastojci:
biber i so po ukusu
Možda vas zanima:

Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
1,5 litara vode
500 g korena celera
2 jabuke
1 litar bujona od povrća (200 g kupusa, 1 luk, 1 šargarepa, lovorov list, nekoliko čenova belog luka)
120 ml kokosovog mleka
maslinovo ulje
Priprema:
Prvo pripremamo čorbu od povrća. Stavite u šerpu isečen luk, šargarepu, beli luk, lovor i kupus. Prelijte vodom i kuvajte 20 minuta. U šerpi na malo ulja propržite seckan celer i seckanu jabuku. Dodajte 1 litar bujona od naše čorbe od povrća. Začinite i krčkajte 25 minuta. Sklonite sa ringle kada celer omekša, dodajte kokosovo mleko i štapnim mikserom izblendajte. Servirajte u tanjiru sa malo maslinovog ulja i peršunom.
(Krstarica)

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Komentari(0)