Ova domaća supa je postala hit među ženama i muškarcima: Jede se umesto večere, a kilogrami i salo se samo tope
Gubljenje kilograma nije nimalo lak proces, ali redukovanje ishrane i fizička aktivnost glavni su saveznici u tome.
Ukoliko mučite muku sa viškom kilograma, sigurno ste do sada isprobali brojne dijete i metode mršavljenja, koje su dale manje ili veće rezultate.
Zdrava ishrana sastavljena od prirodnih namirnica je ključna, ali recepti nisu uvek ukusni niti laki. Ipak, nije uvek tako. Donosimo vam recept za domaću supu od koje se gube kilogrami koja se pravi jednostavno od povrća, a glavni sastojak je celer. Ovo povrće ima veoma malo kalorija, što ga čini odličnim saveznikom pri mršavljenju.
Sastojci:
biber i so po ukusu
Možda vas zanima:
Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Možda vas zanima:
Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Možda vas zanima:
Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
1,5 litara vode
500 g korena celera
2 jabuke
1 litar bujona od povrća (200 g kupusa, 1 luk, 1 šargarepa, lovorov list, nekoliko čenova belog luka)
120 ml kokosovog mleka
maslinovo ulje
Priprema:
Prvo pripremamo čorbu od povrća. Stavite u šerpu isečen luk, šargarepu, beli luk, lovor i kupus. Prelijte vodom i kuvajte 20 minuta. U šerpi na malo ulja propržite seckan celer i seckanu jabuku. Dodajte 1 litar bujona od naše čorbe od povrća. Začinite i krčkajte 25 minuta. Sklonite sa ringle kada celer omekša, dodajte kokosovo mleko i štapnim mikserom izblendajte. Servirajte u tanjiru sa malo maslinovog ulja i peršunom.
(Krstarica)
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Hrskava i puna nadeva: Brzinska pita sa sirom prste da poližete, nestaje sa tanjira za tren oka
Ne zahteva mnogo vremena ni kulinarskog iskustva.
Gola pita sa zejtinom i lukom: Najskromnija večera koja miriše na detinjstvo
Bez jaja, bez sira, bez fila – samo tanke kore, luk i zejtin. Nekada jelo siromašnih, danas zaboravljena poslastica ukusa, mirisa i topline doma
Po receptu Ljiljane Blagojević, starinske i bez masti: Vanilice na 3 načina savršene za slavu i svaki dan (RECEPTI)
Jedan od omiljenih slatkiša u kojima se uživa decenijama opet je dobio svoje mesto na svečanim trpezama
Komentari(0)