STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Idealna ideja za današnji doručak (RECEPT)
Ovo jelo se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne.

Bulgur je veoma zdravo jelo, a brzo se i jednostavno sprema, te nam omogućava da napravimo brz doručak u kome će uživati cela porodica.
Sastojci:
700 grama pšenice
Možda vas zanima:

STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK BOLJI ČAK I OD PRŽENICA: Potrebno vam je samo 4 sastojka, a ukus će vas oduševiti
Donosimo vam recept za najbrži i najjeftiniji doručak koji će cela porodica obožavati.
2 decilitra mleka
i so po ukusu
Priprema:
Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu.
Pšenicu ocediti, ohladiti i samleti u mašini za meso.
Tako pripremljenu pšenicu staviti u posudu, sipati vodu, posoliti i staviti da se kuva.
U toku kuvanja dosipati manju količinu vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti.
Kada je pšenica kuvana, staviti kajmak sa mlekom, izmešati i služiti.


TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.

TRAVAR OTKRIVA RECEPT: Ovako se pravi šampanjac od zove
Sok od zove je neizostavan deo detinjstva mnogih od nas, ali da li ste znali da od ovog mirisnog cveta možete napraviti i prirodni šampanjac?

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.
Komentari(0)