STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Idealna ideja za današnji doručak (RECEPT)
Ovo jelo se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne.

Bulgur je veoma zdravo jelo, a brzo se i jednostavno sprema, te nam omogućava da napravimo brz doručak u kome će uživati cela porodica.
Sastojci:
700 grama pšenice
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.

STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.

STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.

STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.

STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.

STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.

STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Priprema:
Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu.
Pšenicu ocediti, ohladiti i samleti u mašini za meso.
Tako pripremljenu pšenicu staviti u posudu, sipati vodu, posoliti i staviti da se kuva.
U toku kuvanja dosipati manju količinu vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti.
Kada je pšenica kuvana, staviti kajmak sa mlekom, izmešati i služiti.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)