STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Idealna ideja za današnji doručak (RECEPT)
Ovo jelo se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne.
Bulgur je veoma zdravo jelo, a brzo se i jednostavno sprema, te nam omogućava da napravimo brz doručak u kome će uživati cela porodica.
Sastojci:
700 grama pšenice
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
STARINSKI DORUČAK: Uštipci sa jogurtom, za 30 minuta na vašem stolu - na vama je da odaberete sa čim ćete da ih jedete
Niša tako ne budi sećanja na detinjstvo kao miris uštipaka. Za sve nostalgičare donosimo recept za brze uštipke
Priprema:
Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu.
Pšenicu ocediti, ohladiti i samleti u mašini za meso.
Tako pripremljenu pšenicu staviti u posudu, sipati vodu, posoliti i staviti da se kuva.
U toku kuvanja dosipati manju količinu vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti.
Kada je pšenica kuvana, staviti kajmak sa mlekom, izmešati i služiti.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)