Recept za starinski podvarak malo ko zna: Meso se topi kao puter, a kupus samo krcka
Podvarak je jedno od onih jela koje uvek podseća na zimu i toplinu doma

Malo ko ima recept za baš ovakav podvarak – najbolji je na svetu, idealan ručak za vikend!
Podvarak je jedno od onih jela koje uvek podseća na zimu i toplinu doma, idealno za porodični nedeljni ručak. Sočan kiseli kupus, pažljivo ukrčkan i zapečen sa svinjskim mesom i suvom slaninom, uz dodatak začina, čini ovo jelo ne samo ukusnim, već i energičnim saveznikom za hladne dane. Njegova bogata aroma i izdašnost čine ga sjajnim izborom i za svečane prilike, poput prazničnog ručka ili raskošne večere.
Podvarak pruža bezbroj mogućnosti – možete ga pripremiti sa različitim vrstama mesa ili čak u vegetarijanskoj verziji, od kiselog ili svežeg kupusa, sa dodatkom paradajz pirea, ajvara ili bez njih. Danas vam donosimo recept koji sakuplja sve najbolje osobine ovog tradicionalnog jela, a koji smo pronašli na sajtu Punkufer.hr, prenosi danas.rs.
Možda vas zanima:


Starinski recept za urmašice koje vraćaju u detinjstvo! Jednostavno se prave, a uz ovu caku će danima ostati mekane
Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima
Možda vas zanima:


Starinski recept za urmašice koje vraćaju u detinjstvo! Jednostavno se prave, a uz ovu caku će danima ostati mekane
Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima
Možda vas zanima:


Starinski recept za urmašice koje vraćaju u detinjstvo! Jednostavno se prave, a uz ovu caku će danima ostati mekane
Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima
Isprobajte ga i prepustite se njegovim ukusima – nećete se pokajati!
Sastojci:
– 1 kg kiselog kupusa
– 500 g svinjetine, srednje masne
– 250 g suve slanine
– 4 ljubičasta luka
– 1 praziluk
– 2 kašika slatke aleve paprike
– 4 čena belog luka
– 2 kašika ajvara
– 2 lovorova lista
– suncokretovo ulje
– so, po ukusu
– sveže mleveni biber, po ukusu
Priprema:
Isecite luk i praziluk, pa ih podelite na dva dela i ubacite u dve šerpe u koje ćete dodati malo ulja. U jednoj šerpi na luku ispržite svinjsko meso (isečeno na kocke ili šnicle) i slaninu isečenu na režnjeve, a u drugoj šerpi dinstajte narendani ili sitno iseckani kiseli kupus, koji ste pre toga oprali i dobro ocedili.
Nakon što ga prodinstate 10-ak min, dolijte pola čaše vode i dinstajte ga još oko pola sata, pa umešajte ajvar i začine. Pomešajte dinstani kupus sa prženim mesom i prebacite u pleh za pečenje ili u pekač. Pecite podvarak 30 min u rerni zagrejanoj na 200°c.
Poslužite topao i uživajte!
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)