RECEPT ZA STARINSKI PODVARAK Ceo život ga spremate pogrešno, a trebalo bi OVAKO

Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Od sada ćete ga praviti bez greške.

RECEPT ZA STARINSKI PODVARAK Ceo život ga spremate pogrešno, a trebalo bi OVAKO
Printscreen/Youtube

Nema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako se sprema na starinski način.

Svaka domaćica ima svoje trikove za recept, ali ne znaju da je ovo najbolji način.

Od sada ćete ga praviti bez greške.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

glavica kiselog kupusa (do 2 kg)

1 glavica crnog luka

150 ml masti

slanina

suvo meso

ćuretina (mogu i kremenadle, piletina)

lovorov list

mleveni biber

Priprema:

Isecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocedite.

Zagrejte mast, pa na njemu izdinstajte sitno seckane luk i slaninu. Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.

Izdinstanu smesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu). Komade slanine pozabadajte u kupus, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni. Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h). Poenta je da ga pravite na pravoj masti.

Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).

Prijatno!

(Opanak)

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading