ZABORAVITE NA KALORIJE Najukusnija tradicionalna torta od oraha na svetu, ostaviće vas bez reči
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno.

Setite se samo da je orah bogat izvor antioksidanata, poboljšava rad mozga, otklanja stres, nesanicu i neguje kožu.
Možda vas zanima:

SPECIJALITET SA DUGOM ISTORIJOM Iza recepta za ovu tortu krije se dirljiva ljubavna priča
Autentična srpska poslastica nastala u Paraćinu od koje lokalna samouprava pravi poseban brend.

TRADICIONALNI BAKIN SLATKIŠ Prefinjen miris i ukus oblande sa orasima, keksom i čokoladom
Recept koji morate probati!
Možda vas zanima:

SPECIJALITET SA DUGOM ISTORIJOM Iza recepta za ovu tortu krije se dirljiva ljubavna priča
Autentična srpska poslastica nastala u Paraćinu od koje lokalna samouprava pravi poseban brend.

TRADICIONALNI BAKIN SLATKIŠ Prefinjen miris i ukus oblande sa orasima, keksom i čokoladom
Recept koji morate probati!
Sastojci:
Možda vas zanima:

SPECIJALITET SA DUGOM ISTORIJOM Iza recepta za ovu tortu krije se dirljiva ljubavna priča
Autentična srpska poslastica nastala u Paraćinu od koje lokalna samouprava pravi poseban brend.

TRADICIONALNI BAKIN SLATKIŠ Prefinjen miris i ukus oblande sa orasima, keksom i čokoladom
Recept koji morate probati!
8 jaja
250 gr šećera
2 velike kašičice jabukovog sirćeta
80 gr belog brašna
200 gr mevenih oraha
1 prašak za pecivo
1 mala kašičica cimeta
650 ml slatke pavlake
300 gr tamne čokolade za kuvanje
1 narandža
150 gr maskarponea

shutterstock
PRIPREMA:
Da biste napravili biskvit izmiksajte 8 belanaca, 150 gr šećera i 2 velike kašike jabukovog sirćeta. Kada belanjca postanu čvrsta, gusta i sjajna, bez grudvica, dodajte 80 gr belog glatkog brašna, 200 gr mevenih oraha, 2 žumanca i 1 prašak za pecivo, i kašičicu cimeta.
Pecite smesu u kalupu za tortu na 160 stešeni oko 45 min.
Čokoladni premaz: 300 ml slatke pavlake zagrejte do vrenja, pazite da ne prokuva, dodajte 300 gr tamne čokolade, sklonite sa šporeta. Kada pomešate slatku pavlaku i čokoladu, dodajte 6 žumanaca i pustite da se sve malo ohladi na sobnoj temperaturi.
Za ispečene i ohlađene kore pripremite krem od 350 ml slatke pavlake koji ćete miksati dok se ne zgusne i umešajte 100 gr šećera u prahu, 150 gr maskarponea, koricu i sok od jedne narandže.
Kore posložite u kalup i namažite prvo čokoladni premaz pa krem i tako sve do vrha. S ostatkom krema ukrasite tortu i pospite orasima po želji.

shutterstock
Prijatno!

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.
Komentari(0)