Najtraženiji posni kolač po bakinom receptu: Lako se pravi, a koliko je ukusan i sočan - ješćete ga i kad nije post
Jednostavan recept za vrlo ukusan i sočan posni kolač
Za ovaj kolač se već duže vreme zna na internetu i važi za jedan od najtraženijih.
Baka nam je podelila super recept za najjednostavniji i najpopularniji posni kolač, spremljen na malo drugačiji način ali ukus baš obećava.
Potrebno je:
Možda vas zanima:
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
200 ml kisele vode
100 gr šećera
30 ml ulja
šolja brašna od 200 gr
griz lonče od 100
1 kesica praška za pecivo
1 šolja ml oraha od 100 gr
2 kašike dzema
1 rendana jabuka
malo cimeta
Za premaz:
2-3 kašike djema
50 gr seckanih oraha
Priprema:
U vanglicu prosejati bračno griz i prašak za pecivo,
Ubaciti kiselu vodu, ulje, ml orah, djem rendana jabuka sa cimetom. Izmešati.
Manji pleh obložiti pek papirom o sipati testo, Peči na 200 stepeni oko 50 minuta da zarumeni.
Premazati dzemom i posuti seckanim orasima, Ohladiti i seći ..Prelep
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)