Najtraženiji posni kolač po bakinom receptu: Lako se pravi, a koliko je ukusan i sočan - ješćete ga i kad nije post
Jednostavan recept za vrlo ukusan i sočan posni kolač

Za ovaj kolač se već duže vreme zna na internetu i važi za jedan od najtraženijih.
Baka nam je podelila super recept za najjednostavniji i najpopularniji posni kolač, spremljen na malo drugačiji način ali ukus baš obećava.
Potrebno je:
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
200 ml kisele vode
100 gr šećera
30 ml ulja
šolja brašna od 200 gr
griz lonče od 100
1 kesica praška za pecivo
1 šolja ml oraha od 100 gr
2 kašike dzema
1 rendana jabuka
malo cimeta
Za premaz:
2-3 kašike djema
50 gr seckanih oraha
Priprema:
U vanglicu prosejati bračno griz i prašak za pecivo,
Ubaciti kiselu vodu, ulje, ml orah, djem rendana jabuka sa cimetom. Izmešati.
Manji pleh obložiti pek papirom o sipati testo, Peči na 200 stepeni oko 50 minuta da zarumeni.
Premazati dzemom i posuti seckanim orasima, Ohladiti i seći ..Prelep

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina
Komentari(0)