Najtraženiji posni kolač po bakinom receptu: Lako se pravi, a koliko je ukusan i sočan - ješćete ga i kad nije post
Jednostavan recept za vrlo ukusan i sočan posni kolač

Za ovaj kolač se već duže vreme zna na internetu i važi za jedan od najtraženijih.
Baka nam je podelila super recept za najjednostavniji i najpopularniji posni kolač, spremljen na malo drugačiji način ali ukus baš obećava.
Potrebno je:
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
200 ml kisele vode
100 gr šećera
30 ml ulja
šolja brašna od 200 gr
griz lonče od 100
1 kesica praška za pecivo
1 šolja ml oraha od 100 gr
2 kašike dzema
1 rendana jabuka
malo cimeta
Za premaz:
2-3 kašike djema
50 gr seckanih oraha
Priprema:
U vanglicu prosejati bračno griz i prašak za pecivo,
Ubaciti kiselu vodu, ulje, ml orah, djem rendana jabuka sa cimetom. Izmešati.
Manji pleh obložiti pek papirom o sipati testo, Peči na 200 stepeni oko 50 minuta da zarumeni.
Premazati dzemom i posuti seckanim orasima, Ohladiti i seći ..Prelep

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)