NAMAZ OD SVINJSKIH BOMBONA Kako se sprema pašteta od čvaraka

Aleksandar Stanojevic

18:00

Gastronomija 0

Znamo da nisu baš najzdraviji, ali ne možemo da im odolimo.

NAMAZ OD SVINJSKIH BOMBONA Kako se sprema pašteta od čvaraka
Printscreen youtube

 

Čvarci su za skoro svakog „guilty pleasure“. Znamo da nisu baš najzdraviji, ali ne možemo da im odolimo, bilo da su obični čvarci, tzv. bombone od svinje, ili usitnjeni, duvan čvarci.

Ono što je najzanimljivije kod čvaraka je to što se mogu kombinovati, tako imamo pogačice sa čvarcima, omlet sa čvarcima, ali i namaz od čvaraka, pašteta od čvaraka. Paštetu od čvaraka spremaju u Vojvodini, ali razne kombinacije sa sastojcima i strukturom čvaraka postoje i južno od Save i Dunava.

Možda vas zanima:

SASTOJCI :

  • 100gr čvaraka
  • 2 jaja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kisela krastavčića
  • 1 kašičica majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • limun, so, biber

POSTUPAK :

Samleti čvarke, skuvati jaja i iseckati.

Naseckati sitno luk crni i beli. Sve navedene sastojke sjediniti sa malo limunovog soka, soli i bibera i izblendirati. Paštetu servirati u odgovarajuću činijicu ili staviti na pecivo po želji.

 

 

 

Komentari(0)