Posne krofne iz rerne po receptu naše prelepe glumice: Neverovatno vazdušaste, ukusnije od mrsnih s kremom

10:00

Gastronomija 0

Glumica Miljana Gavrilović je majka troje dece, a svojim mališanima posebno voli da pravi krofne, te ima provereno dobar recept!

posne krofne
Shutterstock

Miljana Gavrilović, naša glumica koju smo zavoleli u seriji "Folk" izvrsna je kuvarica, a kao majka troje dece trudi se da svojim mališanima pravi razne ukusne đakonije. A krofne su jedna od omiljenih poslastica u njenom domu!

Evo kako glasi Miljanin recept za provereno dobre posne krofne iz rerne:

Sastojci:

150 ml kokosovog mleka

Možda vas zanima:

30 g svežeg kvasca

Možda vas zanima:

braon šećer

Možda vas zanima:

brašno

Možda vas zanima:

150 ml kisele vode

Možda vas zanima:

80 g kokosovog maslaca

Možda vas zanima:

500 g brašna

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

U 150 ml mlakog kokosovog mleka dodati 30 g svežeg kvasca, 2 kašike braon šećera i jednu kašiku brašna. Ostaviti da odstoji petnaestak minuta.

Dodati 150 ml kisele vode, kašiku po kašiku 500 g brašna (T-500), 70-80 g kokosovog maslaca otopljenog (ukoliko nemate, onda 4 kašike bilo kog ulja).

Ostaviti da naraste 45 minuta do sat vremena, promešajte kašikom i dodajte jos 50 g brašna, pa promešajte ponovo. Stavite na radnu površinu i pustite da naraste još nekih dvadesetak minuta.

Premesite, oklagijom razvaljajte na debljinu od 1 cm, izvucite krugove, i pecite na 180 stepeni nekih 15-20 minuta.

Komentari(0)

Loading