KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama

17:00

Gastronomija 0

Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.

baklava
Shutterstock

Baklava sa suvim šljivama

Sastojci:

500 g tankih kora

300 g suvih šljiva

250 g mlevenih oraha

5 kašika meda

1 margarin

Za sirup:

700 g šećera

800 ml vode

nekoliko kriški limuna

Priprema:

Prvo napravite sirup, kuvajte ga oko 15 minuta i ostavite da se ohladi. Otopite margarin, a suve šljive iseckajte na kockice. Uzmite po tri kore, a između kora mažite otopljeni margarin. Na treću koru stavite margarin, a na ivicu stavite suve šljive, orahe i med. Urolajte i ređajte u pleh. Ostatkom margarina prelijte baklavu i isecite. Pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 200 stepeni. Vruću baklavu prelijte ohlađenim sirupom.

Prijatno!

(Trpeza)

Komentari(0)

Loading