PRAVO IZ BAKINE RERNE Polizaćete tepsiju kada probate kolač sa slatkim iz tegle, ukus vraća u detinjstvo (FOTO)
Kolač od slatkog iz tegle vratiće vas u detinjstvo.

Izaberite bilo koje slatko i uživajte u srpskoj fuziji ukusa.
Potrebno je:
Mere šolja od 200 gr.
Možda vas zanima:

SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.

STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Uživaćete i vi, a i vaši gosti.
Možda vas zanima:

SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.

STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Uživaćete i vi, a i vaši gosti.
3 jaja
100 gr šećera
1 šolja brašna
1 šolja griza
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja maslinovog
1 prašak za pecivo
korica limuna
100 gr suvog groždja u rumu
slatko iz tegle (bilo koje)
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i griz za praškom za pecivo prosejano. Dodati ulje, jogurt, suvo groždje, limun korica i sve polako izmešati.
Pleh 22 cm podmazati i pobrašnjiviti pa sipati testo i poravnati. Povaditi voće iz slatkog i poredjati po testu i pritisnuti da padne na dno.
Peći na 190 stepeni C oko 50 minuta.
Posuti vanilin šećerom i prah šećerom po želji.

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.

SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ RUM KUGLICA: Starinski kolač - naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Rum kuglice su starinski kolač bez kojeg slava ne može da prođe, a naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Komentari(0)