PRAVO IZ BAKINE RERNE Polizaćete tepsiju kada probate kolač sa slatkim iz tegle, ukus vraća u detinjstvo (FOTO)
Kolač od slatkog iz tegle vratiće vas u detinjstvo.
Izaberite bilo koje slatko i uživajte u srpskoj fuziji ukusa.
Potrebno je:
Mere šolja od 200 gr.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Uživaćete i vi, a i vaši gosti.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Uživaćete i vi, a i vaši gosti.
3 jaja
100 gr šećera
1 šolja brašna
1 šolja griza
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja maslinovog
1 prašak za pecivo
korica limuna
100 gr suvog groždja u rumu
slatko iz tegle (bilo koje)
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i griz za praškom za pecivo prosejano. Dodati ulje, jogurt, suvo groždje, limun korica i sve polako izmešati.
Pleh 22 cm podmazati i pobrašnjiviti pa sipati testo i poravnati. Povaditi voće iz slatkog i poredjati po testu i pritisnuti da padne na dno.
Peći na 190 stepeni C oko 50 minuta.
Posuti vanilin šećerom i prah šećerom po želji.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)