PRAVO IZ BAKINE RERNE Polizaćete tepsiju kada probate kolač sa slatkim iz tegle, ukus vraća u detinjstvo (FOTO)

Jelena Vamović

12:00

Gastronomija 0

Kolač od slatkog iz tegle vratiće vas u detinjstvo.

PRAVO IZ BAKINE RERNE Polizaćete tepsiju kada probate kolač sa slatkim iz tegle, ukus vraća u detinjstvo (FOTO)

Izaberite bilo koje slatko i uživajte u srpskoj fuziji ukusa.

Potrebno je:

Mere šolja od 200 gr.

3 jaja

100 gr šećera

1 šolja brašna

1 šolja griza

1 šolja jogurta

1/2 šolje ulja maslinovog

1 prašak za pecivo

korica limuna

100 gr suvog groždja u rumu

slatko iz tegle (bilo koje)

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i griz za praškom za pecivo prosejano. Dodati ulje, jogurt, suvo groždje, limun korica i sve polako izmešati.

Pleh 22 cm podmazati i pobrašnjiviti pa sipati  testo i poravnati. Povaditi voće iz slatkog i poredjati po testu i pritisnuti  da padne na dno.

Peći na 190 stepeni C oko 50 minuta.

Posuti vanilin šećerom i prah šećerom po želji.

Komentari(0)

Loading