Ovako se pravilno razvlači kora za pitu! Osvanuo snimak koji će sve šokirati, ceo život ste grešili u tome

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

U nastavku vam donosimo korake sa pripremanje najsavršenije kore za pitu.

kore za pitu
Printscreen/Youtube

Domaća kora za pitu može biti pravi izazov, ali uz malo truda i strpljenja, rezultat će vas oduševiti.

U nastavku vam donosimo korake sa pripremanje najsavršenije kore za pitu.

SASTOJCI:

- 800 g brašna

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- 400 ml tople vode

- 120 g ulja

- 10 g soli

- Sir i

puter za punjenje (po želji)

PRIPREMA KORE:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IVAN LONČAR (@ivo_zinee)

 

1. Priprema testa: U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte tople vode i ulje, a zatim sve dobro sjedinite. Možete koristiti varjaču ili ruke da zamestite testo. Kada se sve sastojke spoje, prebacite testo na radnu površinu.

2. Mesite testo: Mesite testo oko 10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Ako je testo lepljivo, dodajte malo brašna, ali pazite da ne preterate. Dobro umeseno testo je ključno za dobar rezultat.

3. Ostavite da odstoji: Oblikujte testo u loptu i stavite ga u posudu koju ste premazali uljem. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji 30 minuta do sat vremena. Ovo će pomoći gluten da se opusti, što će olakšati razvikavanje.

4. Pripremite radnu površinu: Pospite radnu površinu sa malo brašna. Uzmite deo testa i oblikujte ga u loptu. Možete odabrati koliko korica želite da napravite, zavisno od veličine pite.

5. Razvijanje kore: Pomoću oklagije, lagano razvaljajte loptu testa. Počnite od sredine i radite ka spoljnim ivicama. Pokušajte da dobijete što tanju koru, ali pazite da ne pukne. Ako koristite više testa, ponovite ovaj korak za svaku loptu.

6. Postavljanje kore: Kada ste razvili koru na željenu debljinu, prebacite je na papir za pečenje ili na čistu kuhinjsku krpu. Na sredinu kore možete dodati sir i puter za punjenje, pa je preklopiti ili rolati, u zavisnosti od vrste pite koju pravite.

7. Pečenje: Zagrejte rernu na 200°C. Stavite pitu u prethodno zagrejanu rernu i pecite dok ne dobije zlatnu boju.

 

 

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading