Ovako se pravilno razvlači kora za pitu! Osvanuo snimak koji će sve šokirati, ceo život ste grešili u tome

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

U nastavku vam donosimo korake sa pripremanje najsavršenije kore za pitu.

kore za pitu
Printscreen/Youtube

Domaća kora za pitu može biti pravi izazov, ali uz malo truda i strpljenja, rezultat će vas oduševiti.

U nastavku vam donosimo korake sa pripremanje najsavršenije kore za pitu.

SASTOJCI:

- 800 g brašna

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- 400 ml tople vode

- 120 g ulja

- 10 g soli

- Sir i

puter za punjenje (po želji)

PRIPREMA KORE:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IVAN LONČAR (@ivo_zinee)

 

1. Priprema testa: U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte tople vode i ulje, a zatim sve dobro sjedinite. Možete koristiti varjaču ili ruke da zamestite testo. Kada se sve sastojke spoje, prebacite testo na radnu površinu.

2. Mesite testo: Mesite testo oko 10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Ako je testo lepljivo, dodajte malo brašna, ali pazite da ne preterate. Dobro umeseno testo je ključno za dobar rezultat.

3. Ostavite da odstoji: Oblikujte testo u loptu i stavite ga u posudu koju ste premazali uljem. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji 30 minuta do sat vremena. Ovo će pomoći gluten da se opusti, što će olakšati razvikavanje.

4. Pripremite radnu površinu: Pospite radnu površinu sa malo brašna. Uzmite deo testa i oblikujte ga u loptu. Možete odabrati koliko korica želite da napravite, zavisno od veličine pite.

5. Razvijanje kore: Pomoću oklagije, lagano razvaljajte loptu testa. Počnite od sredine i radite ka spoljnim ivicama. Pokušajte da dobijete što tanju koru, ali pazite da ne pukne. Ako koristite više testa, ponovite ovaj korak za svaku loptu.

6. Postavljanje kore: Kada ste razvili koru na željenu debljinu, prebacite je na papir za pečenje ili na čistu kuhinjsku krpu. Na sredinu kore možete dodati sir i puter za punjenje, pa je preklopiti ili rolati, u zavisnosti od vrste pite koju pravite.

7. Pečenje: Zagrejte rernu na 200°C. Stavite pitu u prethodno zagrejanu rernu i pecite dok ne dobije zlatnu boju.

 

 

Dom i saveti

POSTOJE RAZLIKE: Znate li koji krompir je najzdraviji?

Gastronomija

15:00

24 oktobar, 2024

Iako je jedna od najsvestranijih namirnica, mnogi ga nepravedno izbegavaju, a krompir je zapravo impresivan izvor brojnih hranljivih materija. Odličan je izvor nekoliko vitamina i minerala, uključujući vitamin C, vitamine B, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalijum i bakar.

Komentari(0)

Loading