OVO JE TAJNI SASTOJAK KOJI ĆE DATI SOČNOST PUNJENIM PAPRIKAMA: Možete ga ubaciti i u sarme, daje BOLJI UKUS
Mleveno meso se koristi u mnogim jelima koja će biti ukusnija ako dodate jedan sastojak
Omiljena jela koja se često nađu našoj trpezi su punjene paprike i sarme, posebno vikendom kada se cela porodica okupi za porodičnim ručkom. Tada je posebno važno da ručak bude ukusan. Evo kako da brzo pripremite savršeno jelo s mlevenim mesom.
Tajni sastojak
Neizostavan sastojak sarmi i punjenih paprika je mleveno meso. Bilo da kupite svinjsko, juneće ili mešavinu mesa, dinstanje mesa može da se oduži, jer ono pusti dosta vode, a opet, postoji opasnost da dugim dinstanjem postane suvo, pa da jelo na kraju ne bude baš ukusno i sočno. Kako bi to sprečile, iskusne domaćice koriste jedan trik, odnosno dodaju jedan sastojak u meso tokom dinstanja. To je soda bikarbona.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Koliko treba staviti?
Na 500 g mlevenog mesa treba staviti 1/3 kašičice sode bikarbone pre dinstanja. Dobro izmešajte smesu i ostavite da odstoji 15 minuta, a onda meso stavite u tiganj na dinstanje. Zahvaljujući sodi bikarboni, meso će brže biti gotovo, neće pustiti mnogo vode prilikom dinstanja, a ostaće sočno i meko. Osim toga, neće se zgrudvati kako se nekada dešava. Samim tim će i punjene paprike ili sarme biti ukusnije i sočnije.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Komentari(0)