DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, govori 1000 jezika.

Kukuruzni hleb i brašno su poznati po svojim hranljivim svojstvima i sve češće se preporučuju kao zdravija alternativa pšeničnim proizvodima. Kukuruzno brašno je bez glutena, što je pogodno za osobe sa celijakijom ili one koje izbegavaju gluten kada se koristi samo.
Danas donosimo recept za mirisan i ukusan hleb od mešavine kukuruznog i belog pšeničnog brašna.
Potrebno je:
300 g kukuruznog brašna
500 g belog brašna
2 kesice suvog kvasca
400 ml vrele vode
10 g soli
Prstohvat šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ključalom vodom prelijte kukuruzno brašno, pa dobro promešajte. Poklopite pa ostavite da se ohladi. Onda dodajte belo brašno, kvasac, so i šećer. Zamesite testo pa ostavite da se udvostruči. Potom opet premesite, pa oblikujte pogaču. Prebacite u papir obložen pek papirom. Oštrim nožem zarežite gornju stranu. Pecite hleb oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se ohladi. Prijatno!
(Lepote Srbije/Trpeza)

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka
Komentari(0)