PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Steva Karapandža je legendarni kuvar čije je ime obeležilo kulinarsku scenu stare Jugoslavije. Uz njegove recepte su odrastale generacije Jugoslovena, a mi vam danas donosimo recept za izvanrednu musaku po receptu ovog slavnog kuvara.
Sastojci:
– 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
Možda vas zanima:
VEGANSKO, A PREUKUSNO: Zdrava musaka koja će vam zauvek zameniti tradicionalnu
Jednostavna, ukusna i zdrava veganska musaka, za sve one koji ne vole meso, poste, ili bi samo da izgube par kilograma.
OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima
Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo
Možda vas zanima:
VEGANSKO, A PREUKUSNO: Zdrava musaka koja će vam zauvek zameniti tradicionalnu
Jednostavna, ukusna i zdrava veganska musaka, za sve one koji ne vole meso, poste, ili bi samo da izgube par kilograma.
OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima
Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo
Možda vas zanima:
VEGANSKO, A PREUKUSNO: Zdrava musaka koja će vam zauvek zameniti tradicionalnu
Jednostavna, ukusna i zdrava veganska musaka, za sve one koji ne vole meso, poste, ili bi samo da izgube par kilograma.
OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima
Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo
– 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
– 2 paradajza (iseckana na kockice)
– 1 kašika iseckanog peršuna
– 1 glavica seckanog crnog luka
– 3 jaja (umućena)
– 1 šolja jogurta
– 60 g brašna
– so, biber
– ulje
– 60 g mešavine biljnih začina
Priprema:
Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji. Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta.
Jelo poslužite sa jogurtom.
Lepote Srbije/NajŽena
ZRNO ZDRAVLJA Konzumacija semenki od bundeve je veoma korisna za zdravlje, pročitajte zašto
Jesen nam donosi mnoge plodove među kojima se izdvaja bundeva,, koju Srbi obožavaju pečenu ili u popularnoj bundevari, mnogi vole da grickaju i semenke bundeve, a evo zašto je to dobro.
PERJANICA STARINSKIH KOLAČA Bakini tašci s pekmezom su vazdušaste knedle bogate filom
Starinski recept iz bakine sveščice koji se čuvaju za buduće generacije i stvaranje novih uspomena.
5 obaveznih zimnica koje svaka kuća treba da ima: Spremite ovo i bićete mirni tokom cele godine
Donosimo vam 5 obaveznih zimnica koje svaka kuća treba da ima.
OD STAROG HLEBA NAPRAVITE SLATKIŠ Sočna pita sa suvim voćem, gotova za 5 minuta!
Neverovatno ukusna poslastica od starog hleba, inenadićete se koliko se lako pravi a svi ukućani će je obožavati.
PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Komentari(0)