KAKO SE PRAVE NAJBOLJE PUNJENE PAPRIKE: Gotove su za 25 minuta - recept kida koliko je dobar
Stare Grkinje otkrile kako prave najbolje punjene paprike za 25 minuta po receptu koji kida koliko je dobar
Tokom zime uživamo u dobrim starim kuvani jelima koji ne mogu da se porede ni sa bilo čim.
Ono što nam je svima na prvom mestu jeste srpska sarma koju naše majke i bake prave na najbolji način.
Tu je i podvarak, kuvani kise kupus, pasulj...
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE: Neodoljiv spoj ukusa i mirisa za kraj Gospojinskog posta
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, donosimo vam predlog za jelo koje ćete obožavati.
PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu
Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE: Neodoljiv spoj ukusa i mirisa za kraj Gospojinskog posta
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, donosimo vam predlog za jelo koje ćete obožavati.
PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu
Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE: Neodoljiv spoj ukusa i mirisa za kraj Gospojinskog posta
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, donosimo vam predlog za jelo koje ćete obožavati.
PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu
Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.
Ali ne smemo da zaboravimo kako stare Grkinje prave najbolje punjene paprike.
Gotove su za 25 minuta, a u tom obroku će uživati cela porodica.
Sastojci i recept su tu:
50 gr kačkavalja
6 paprika babura
so i biber
360 g tunjevine
80 gr kikirikija
250 ml grčkog jogurta
sok od pola limuna
kašika senfa
1 mladi luk
Ovo je njihova priprema:
Uzmite paprike, presecite na pola, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 c oko 20 minuta.
Za to vreme napravite nadev.
Pomešajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki.
Posolite i pobiberite.
Nadevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220c.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)