PERJANICA STARINSKIH KOLAČA Bakini tašci s pekmezom su vazdušaste knedle bogate filom
Starinski recept iz bakine sveščice koji se čuvaju za buduće generacije i stvaranje novih uspomena.
Ovaj starinski recept podseća na jednostavnost i radost koju su nekada donosili domaći kolači. Tašci s pekmezom su poslastica iz bakine kuhinje, mekani i ispunjeni slatkim filom koji budi nostalgične uspomene. Svaki zalogaj vraća nas u dane kada su se kolači pravili polako, s puno pažnje i ljubavi.
Tašci s pekmezom
Sastojci:
500 gr glatkog brašna
1 prstohvat soli
1 jaje
2 dl mlake vode
Za fil:
pekmez od kajsija ili šljiva
Priprema:
Od navednih sastojaka zamesite tvrđe testo. Ostavite ga da odstoji oko pola sata do sat vremena. Razvaljajte ga zatim oklagijom što tanje možete. Oštrim nožem secite kvadrate. U jedan kraj stavite pekmez od kajsija, a drugim ga preklopite. Dobro stisnite ivice a možete pritisnuti i zupcima viljuške. Tako napravljene taške spuštajte u vodu koja je provrela, jednu po jednu. Kad tašci isplivaju na površinu, gotovi su. Pospite ih uprženom prezlom i šećerom.
Prijatno!
(Trpeza)
OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
ZRNO ZDRAVLJA Konzumacija semenki od bundeve je veoma korisna za zdravlje, pročitajte zašto
Jesen nam donosi mnoge plodove među kojima se izdvaja bundeva,, koju Srbi obožavaju pečenu ili u popularnoj bundevari, mnogi vole da grickaju i semenke bundeve, a evo zašto je to dobro.
PERJANICA STARINSKIH KOLAČA Bakini tašci s pekmezom su vazdušaste knedle bogate filom
Starinski recept iz bakine sveščice koji se čuvaju za buduće generacije i stvaranje novih uspomena.
5 obaveznih zimnica koje svaka kuća treba da ima: Spremite ovo i bićete mirni tokom cele godine
Donosimo vam 5 obaveznih zimnica koje svaka kuća treba da ima.
OD STAROG HLEBA NAPRAVITE SLATKIŠ Sočna pita sa suvim voćem, gotova za 5 minuta!
Neverovatno ukusna poslastica od starog hleba, inenadićete se koliko se lako pravi a svi ukućani će je obožavati.
Komentari(0)