Ako stavite ovo u zamrzivač, prepolovićete račun za struju: Trik koji rešava glavobolju sa velikom potrošnjom
Odličan trik za smanjenje potrošnje električne energije. Samo stavite ovo, ispunite prostor i smanjite račun na kraju meseca.
Kuhinja je jedan od najvećih potrošača energije u svakom domu zahvaljujući mnoštvu uređaja koji ostaju uključeni čak i kada nisu u aktivnoj upotrebi, ali na ovaj način možete da smanjite potrošnju.
Frižider i i zamrzivač su među najgorim krivcima kada je reč o pasivnoj potrošnji energije jer moraju biti uključeni 24 sata dnevno.
Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova uz pomoć kojih možete da uštedite novac.
Možda vas zanima:
Znate li kako da uklonite miris luka sa ruku? Rešenje je jednostavno i nije sapun
Trikovi iz kuhinje koji stvarno rade
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Možda vas zanima:
Znate li kako da uklonite miris luka sa ruku? Rešenje je jednostavno i nije sapun
Trikovi iz kuhinje koji stvarno rade
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Možda vas zanima:
Znate li kako da uklonite miris luka sa ruku? Rešenje je jednostavno i nije sapun
Trikovi iz kuhinje koji stvarno rade
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Kako smanjiti potrošnju frižidera i zamrzivača?
Možda vas zanima:
Znate li kako da uklonite miris luka sa ruku? Rešenje je jednostavno i nije sapun
Trikovi iz kuhinje koji stvarno rade
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Možda vas zanima:
Znate li kako da uklonite miris luka sa ruku? Rešenje je jednostavno i nije sapun
Trikovi iz kuhinje koji stvarno rade
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Najpre proverite da li je zamrzivač pun. Ako je vaš zamrzivač napunjen, hladan vazduh ne mora toliko da cirkuliše, tako da nećete trošiti energiju na hlađenje praznog prostora.
Ako nemate dovoljno hrane za dopremanje zamrzivača, nemojte da paničite. Dodatni prostor možete da ispunite kesama s ledom ili možete zamrznuti kese s vodom i koristiti ih kao sredstvo za punjenje prostora.
Važno je da uvek proverite da li su frižider i zamrzivač dobro zatvoreni. Najčešći način na koji frižideri gube energiju je kroz nepropusnu spojnicu. Kako biste proverili da li spojnica frižidera kako treba, isprobajte test na papiru.
Uzmite list papira i zatvorite ga u vrata frižidera i zamrzivača. Ako ostane na mestu, sve je u redu, ali ako ispadne, možda je vreme da proverite svoje spojnice.
Kada je reč o uštedi novca, vreme je od presudne važnosti, izbegavajte često otvaranje vrata zbog neke hrane koju volite da jedete. Što su duže vrata otvorena, više hladnog vazduha izlazi i frižider mora jače da radi kako bi smanjio temperaturu.
Na sličan način, ne stavljajte vruće ostatke odmah u frižider - pustite da se prvo ohlade. Ako želite da odmrznete ostatke iz zamrzivača, stavite ih u frižider. Oni će se odmrznuti i pritom sniziti temperaturu u frižideru.
(Ekspres)
Sve više dece se rađa u Čajetini - danas otvoren drugi vrtić ali uskoro će biti potreban i treći: Novih 100 mesta za mališane na Zlatiboru, sjajna vest za roditelje
Na teritoriji opštine Čajetina iz godine u godinu sve je više dece, tako da su i potrebe za vrtiće porasle. Sada je za sve roditelje i mališane stogla sjajna vest jer je na Zlatiboru otvoren novi, moderno opremljen objekat vrtića „Narcis" koji će značajno unaprediti uslove boravka i ranog obrazovanja dece u opštini Čajetina.
Odjekivaće sirene ali nema razloga za brigu: U Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju sutra se testira sistem za javno uzbunjivanje
U sredu, 3. decembra, u 12 časova, u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši biće sprovedena redovna provera sistema za javno uzbunjivanje, zbog čega će biti aktivirane sirene.
Biće u obliku velikog lista, a u njemu pravi raj: Grad Čačak na obali reke dobija novi park jedinstven u Srbiji - ovako će da izgleda Moravski lisnik
Grad Čačak dobija još jednu uređenu zelenu površinu, jer je u planu da se na prostoru između Zapadne Morave i odbrambenog bedema, od Sportskog centra “Mladost“ do vodozahvata u Beljini, izgradi novi gradski park površine 56,18 hektara. Reč je o projektu “Moravski lisnik“, za koji je JP “Gradac“ izradilo urbanistički projekat.
Slavimo Svetog proroka Avdiju: Prema narodnim verovanjima, evo šta treba, a šta nikako ne valja danas raditi
Za Srpsku pravoslavnu crkvu danas je veliki praznik, odnosno, dan kada se obeležava Sveti prorok Avdija, čija životna priča i dela se prenose kroz vekove. Evo šta prema običajima i verovanjima na današnji dan nikako ne bi trebalo da radite, a šta se smatra poželjnim.
Sve što je bajato to mi prija - ustajala čorba i trule voćke su na meniju: Milutin iz Osečine svetski fenomen, čovek preko 30 godina jede samo pokvarenu hranu i oseća se kao mladić
Dok neko svoj jelovnik ne može zamisliti bez mesa, drugi svoju ishranu baziraju na voću i povrću. Međutim, kad je izbor hrane u pitanju Milutin iz Osečine je svetski fenomen. Naime, ovaj čovek više od trideset godina nije probao svežu hranu, njegov organizam traži bajat hleb, pokvaren pasulj ili ustajalu čorbu, dok su mu za dezert glavna poslastica trule voćke.
Komentari(0)