POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.

štrudla sa jabukama
Shutterstock

Danas donosimo recept za savršenu štrudlu od jabuka, brzo se sprema a preukusna je.

Sastojci:

Kore za pitu (500 g)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Jabuke (500 g)

Ulje (1 šolja)

Šećer (100 g)

Šećer u prahu

Orasi (1 šolja)

Prezle (6 kašika)

Cimet (1 kašičica)

Priprema:

Nadev: Jabuke narendajte, dodajte šećer, prezle, orahe i cimet. Promešajte sve dobro.
Razvucite kore za pitu. Svaku koru namažite uljem, presavijte na pola po sredini i ponovo namažite uljem stavite nadev i savijte u rolnu.

Pazite da je nadev na bar 2 do 3 cm od krajeva kora, koje uvijate na unutra. Ovako urolane štrudle ređajte u podmazan  pleh.

Premažite uljem štrudle odozgo i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Nakon što se ohlade, štrudle pospite šećerom u prahu.

Ko ne posti, ova štrudla lepo ide zagrejana sa jednom kuglom sladoleda od vanile kao prilogom.

Uživajte u ovoj ukusnoj i posnoj poslastici sa jabukama!

 

 

 

Komentari(0)

Loading