POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.

Danas donosimo recept za savršenu štrudlu od jabuka, brzo se sprema a preukusna je.
Sastojci:
Kore za pitu (500 g)
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Jabuke (500 g)
Ulje (1 šolja)
Šećer (100 g)
Šećer u prahu
Orasi (1 šolja)
Prezle (6 kašika)
Cimet (1 kašičica)
Priprema:
Nadev: Jabuke narendajte, dodajte šećer, prezle, orahe i cimet. Promešajte sve dobro.
Razvucite kore za pitu. Svaku koru namažite uljem, presavijte na pola po sredini i ponovo namažite uljem stavite nadev i savijte u rolnu.
Pazite da je nadev na bar 2 do 3 cm od krajeva kora, koje uvijate na unutra. Ovako urolane štrudle ređajte u podmazan pleh.
Premažite uljem štrudle odozgo i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Nakon što se ohlade, štrudle pospite šećerom u prahu.
Ko ne posti, ova štrudla lepo ide zagrejana sa jednom kuglom sladoleda od vanile kao prilogom.
Uživajte u ovoj ukusnoj i posnoj poslastici sa jabukama!

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?

Užička pita razljevuša bez kora: Najbrži "smuti, pa prospi" recept za sočan doručak ili večeru koji se pamti
Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Najzdravija biljka na svetu: Čisti jetru i štiti srce, od nje se pravi sok posebno lekovit za 1 grupu ljudi
Ova biljka može da leči više bolesti nego što mislite
Komentari(0)