Ova 1 stvar je pravo čudo za biljke: Cvetaće i bujaće sve do jeseni, a ima ga u svakoj kući

Ima ga u svakoj kući a pravo je čudo za vaše biljke!

monstera
Shutterstock

Iako su slatkiši omiljeni ljudima, biljke takođe ponekad uživaju u malo slatkoće. Smeđi šećer, poznat po svojim prednostima u ishrani, može biti izuzetno koristan za vaše biljke.

Biljke donose radost i lepotu, a ako ste strastveni ljubitelj cveća, sigurno brinete o tome da im obezbedite adekvatnu vodu i pravilnu negu, naročito dok ste na odmoru. Ovaj savet može vam pomoći da vaše biljke budu zdrave i lepe sve do kraja jeseni.

Smeđi šećer u rastvoru može stimulisati aktivnosti mikroorganizama u zemljištu, koji zatim oslobađaju hranljive materije i poboljšavaju rast biljaka. Na stranici Gardening Soul su prikazani načini na koje možete iskoristiti smeđi šećer kao prirodno đubrivo, a samo jedna vrećica može napraviti čudo za vaše biljke.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Evo kako možete koristiti smeđi šećer:

1. Za sočne i zelene listove: Pomešajte smeđi šećer s vodom da biste učinili listove vaših biljaka sočnijim i zelenijim.

2. Za ukorenjavanje biljaka: Kombinujte smeđi šećer s kvascem i vodom da biste dobili moćno sredstvo za ukorenjavanje.

3. Za sprečavanje žutila listova: Ako pomešate smeđi šećer s pivom, dobićete azotno đubrivo koje može pomoći u prevenciji žutila listova.

4. Za podsticanje cvetanja: Mešajte smeđi šećer s belim lukom i vodom da biste napravili fosfatno đubrivo koje podstiče cvetanje biljaka.

5. Za prilagođavanje pH zemlje: Ako pomešate smeđi šećer s belim sirćetom i vodom, dobićete gvožđe sulfat koje pomaže u prilagođavanju pH nivoa u zemljištu.

Ako primetite da vaša biljka vene i izgleda umorno, dodajte šećer da povećate nivo saharoze i glukoze. Saharoza će kontaktirati s mikroorganizmima u tlu, omogućavajući azotu da obezbedi potrebnu energiju i pomogne biljci da se oporavi.

(mondo.rs)

Tagovi:

Komentari(0)

Loading