ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Shutterstock

 

Domaćinska pita obavezna je vikendom na trpezi. Ukusna pita pravi se od kora, feta sira i preliva i omiljena je svim generacijama. Ako želite da spremite autentičnu pitu, savetujemo da kore napravite sami. Ukoliko ipak nemate vremena, pita sa kupovnim korama je takođe veoma ukusna.

Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci za pitu sa sirom:

  • 500 g kora
  • 4 jajeta
  • 400 g feta sira
  • 250 ml mleka
  • 100 ml kisele vode
  • 40 g putera
  • 20 ml ulja
  • 1 kašika brašna
  • 16 g praška za pecivo

Priprema:

Umutite jaja sa mlekom, kiselom vodom, uljem i brašnom sa praškom za pecivo. Premažite pleh otopljenim puterom, a zatim stavite jednu koru u pleh. Prelijte istopljenim puterom i dodajte mrvljenu fetu. Nakon toga, sipajte preliv i tako radite sve dok ne utrošite sav materijal. Zatvorite korom, prelijte istopljenim puterom i na kraju dodajte fetu. Pitu sa sirom pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta.

Komentari(0)

Loading