ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

Domaćinska pita obavezna je vikendom na trpezi. Ukusna pita pravi se od kora, feta sira i preliva i omiljena je svim generacijama. Ako želite da spremite autentičnu pitu, savetujemo da kore napravite sami. Ukoliko ipak nemate vremena, pita sa kupovnim korama je takođe veoma ukusna.
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:

SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:

SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:

SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Sastojci za pitu sa sirom:
- 500 g kora
- 4 jajeta
- 400 g feta sira
- 250 ml mleka
- 100 ml kisele vode
- 40 g putera
- 20 ml ulja
- 1 kašika brašna
- 16 g praška za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa mlekom, kiselom vodom, uljem i brašnom sa praškom za pecivo. Premažite pleh otopljenim puterom, a zatim stavite jednu koru u pleh. Prelijte istopljenim puterom i dodajte mrvljenu fetu. Nakon toga, sipajte preliv i tako radite sve dok ne utrošite sav materijal. Zatvorite korom, prelijte istopljenim puterom i na kraju dodajte fetu. Pitu sa sirom pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Komentari(0)