ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

Domaćinska pita obavezna je vikendom na trpezi. Ukusna pita pravi se od kora, feta sira i preliva i omiljena je svim generacijama. Ako želite da spremite autentičnu pitu, savetujemo da kore napravite sami. Ukoliko ipak nemate vremena, pita sa kupovnim korama je takođe veoma ukusna.
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:

SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:

SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:

SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Sastojci za pitu sa sirom:
- 500 g kora
- 4 jajeta
- 400 g feta sira
- 250 ml mleka
- 100 ml kisele vode
- 40 g putera
- 20 ml ulja
- 1 kašika brašna
- 16 g praška za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa mlekom, kiselom vodom, uljem i brašnom sa praškom za pecivo. Premažite pleh otopljenim puterom, a zatim stavite jednu koru u pleh. Prelijte istopljenim puterom i dodajte mrvljenu fetu. Nakon toga, sipajte preliv i tako radite sve dok ne utrošite sav materijal. Zatvorite korom, prelijte istopljenim puterom i na kraju dodajte fetu. Pitu sa sirom pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)