ODREKAO SE NASLEDNIH PRAVA U interesu Karađorđevića je da princ Filip, naslednik, živi u Srbiji

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 0

Princ Srbije i Jugoslavije Petar Karađorđević saopštio je da je “abdicirao” i svoja potencijalna prava preneo na brata kraljevića Filipa.

ODREKAO SE NASLEDNIH PRAVA U interesu Karađorđevića je da princ Filip, naslednik, živi u Srbiji
Foto: Wikimedia Creative Commons

“U interesu dinastije je da princ naslednik sa svojom porodicom živi u Srbiji, među našim narodom. A moj brat kraljević Filip je svoj život i život svoje porodice vezao za našu Otadžbinu, u kojoj se nakon devet decenija rodio i prvi muški član dinastije Karađorđević, naslednik mog brata, kraljević Stefan”, naveo je Petar Karađorđević u saopštenju.

On je dodao da svoj život nastavlja u Sevilji, kao i da se ne odriče prava koja proističu iz prava na nasleđe imena, člana kraljevskog doma, titule Karađorđevića i drugih prava i obaveza koja zakon i tradicija daju i nalažu članu porodice.

“Odričem se svih prava i prerogativa koji mi pripadaju po osnovu prvorodstva u lozi starešine kraljevskog doma Srbije i Jugoslavije. Činom abdikacije odričem se za sebe i sve svoje potomke koji su rođeni ili će tek biti rođeni u bračnoj vezi ili izvan bračne veze”, dodao je Petar Karađorđević.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On je dodao da je o svojoj “nepokolebljivoj odluci” zvanično obavestio i oca, princa Aleksandra i patrijarha SPC Porfirija.

Petar A. Karađorđević je najstariji sin princa Aleksandra i princeze Marije Bregance, kao i unuk Petra Drugog Karađorđevića, poslednjeg kralja Jugoslavije.

Izvor: Agencije
 

Besplatan vrtić Dragačevo

VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

Aktuelno

18:00

28 mart, 2024

Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

ilustracije

Vratila se iz Amerike u Srbiju i čitavom svetu objasnila neke stvari: Maja iz Čačka ilustruje naše narodne poslovice, stranci su oduševljeni

Aktuelno

11:00

28 mart, 2024

Samo u Srbiji možete čuti da je neko pustio mozak na ispašu, da tele blene u šarena vrata i da se stolica mora zagrejati. Značenje ovih narodnih bisera razumeju samo ljudi sa ovog podneblja, ali Maja Stojanović iz Čačka svoj dar za umetnost i crtanje usmerila je upravo na ove neobične poslovice, pa ja za njih sada čuo ceo svet.

Komentari(0)

Loading